Δεν θα τους περάσει!
19/08/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα τους περάσει!

Είχαμε πιστέψει σε ένα θαύμα για τη Νέα Δημοκρατία. Να κάνει η Παναγιά η Μεγαλόχαρη το θαύμα της και να ηρεμήσει τα πράγματα, να κάνει τους ανθρώπους να πάψουν να μιλάνε, να πάψουν να υπονομεύουν το κόμμα, να συσπειρωθούν ώστε όλοι ενωμένοι να πάνε να πολεμήσουν τον έναν και μοναδικό αντίπαλο, τον Αλέξη Τσίπρα.

Δυστυχώς τα θαύματα δε γίνονται κάθε μέρα και σίγουρα η ΝΔ δεν είναι στις… προτεραιότητες του Θεού και της Παναγίας. Με απλά λόγια το κόμμα δεν… σώζεται ούτε με σφαίρες.

Θα μπορούσε η χθεσινή ημέρα να είναι ένα νέο ξεκίνημα. Καινούργια γραφεία, καλή διάθεση, οι δημοσκοπήσεις καλές, γιατί άραγε να μην είναι όλοι μαζί και να σηματοδοτήσουν μια καινούργια αρχή; Ας κάνουν και συνέδριο αν είναι ανάγκη να γίνει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών να τελειώνουμε μια και καλή με παράσιτα και περικοκλάδες.

Όμως, η ΝΔ συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της διάσπασης επειδή κάποιοι σώνει και καλά θέλουν ισόβιο πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Ε όχι, δεν θα τους περάσει. Με ή χωρίς θαύματα η ΝΔ θα επιστρέψει στην εξουσία για να φύγει μόνο και μόνο η χολέρα της αριστεράς.

Κάποιοι δεν το βάζουν κάτω κι επιμένουν να δημιουργούν προβλήματα. Ο άφωνος πρώην πρωθυπουργός παραμένει άφωνος αλλά μιλάει περισσότερο απ’ όλους μέσω αντιπροσώπων του. Και τι δεν ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες από τους κολαούζους του νεοκαραμανλισμού. Με αφορμή την υπόθεση Γεωργίου βγήκαν στο κουρμπέτι ακόμη και τελειωμένοι πρώην υπουργοί που όσο υπηρέτησαν από τη θέση που τους δόθηκε τα έκαναν μαντάρα. Βασικοί υπαίτιοι της απώλειας της εξουσίας από τη ΝΔ το 2009 και της ανάστασης του λαϊκισμού του Γ. Παπανδρέου, του Αλ. Τσίπρα και της σοσιαλδημοκρατίας που φθίνει σε όλο τον κόσμο εκτός από την Ψωροκώσταινα.

Αφού δεν τους πέρασε η προσπάθεια να προκαλέσουν την ηγεσία της ΝΔ να μιλήσει και να γίνουν όλοι κουλουβάχατα, τώρα επιστράτευσαν και κάτι τελειωμένους και ανύπαρκτους δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης που έφαγαν καλά επί Καραμανλή και τώρα είπαν να βγάλουν την υποχρέωση.

Το νέο σενάριο που επιστρατεύουν οι καραμανλικοί για να διχάσουν τη ΝΔ και να μην την αφήσουν να προχωρήσει όπως μπορεί στο να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι θα δημιουργηθεί νέο κόμμα, Ευρωπαϊκό, Λαϊκό ή λαϊκίστικο ποιος ξέρει. Δεν θα ηγηθεί ο Καραμανλής του νέου κόμματος, σιγά μη χαλάσει τις 364 ημέρες το χρόνο διακοπών που κάνει.

Το σενάριο λέει ότι θα βγει μπροστά ο Μεϊμαράκης και θα πάρει στα χέρια του το νέο κόμμα ώστε να σώσει τη δεξιά παράταξη από τον Μητσοτάκη και τους Σαμαρικούς που τον στηρίζουν.

Αλλά υπάρχει κι άλλο σενάριο. Ότι και ο Σαμαράς ετοιμάζει κόμμα κι επειδή ο Μεσσήνιος είναι γάτα και θα αιφνιδιάσει οι καραμανλικοί τον πήρανε χαμπάρι και θα βγουν πρώτοι. Μιλάμε για την απόλυτη γελοιότητα. Ποιος θα προλάβει να κάνει κόμμα δηλαδή, διαλύοντας τη ΝΔ σε χίλια κομμάτια και κάνοντας πρώτο μάγκα τον Τσίπρα και της Χρυσή Αυγή. Κι αυτά τα σενάρια τα διαδίδουν σοβαρά, δεν είναι Πρωταπριλιά. Μάλιστα έχει και συνέχεια το σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Λένε ότι ο Μεϊμαράκης έχει υψηλή δημοφιλία στις τάξεις των ψηφοφόρων της ΝΔ ενώ εμπλέκουν και τον Τζιτζικώστα που επίσης κι αυτός χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο. Η υπόθεση γίνεται όλο και πιο κωμική. Ποιος Βέγγος και ποιος Χατζηχρήστος. Τα σενάρια που διακινούν οι αργόσχολοι καλοπληρωμένοι λαδοπόντικες της δημοσιογραφίας για να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους θα τα ζήλευαν οι καλύτεροι κωμικοί της Ελλάδας. Έχει δημοφιλία ο Βαγγέλας και ο Τζιτζί που πάτωσαν στις εσωκομματικές εκλογές λίγους μήνες πριν.

Κι από την άλλη, πότε ρώτησαν τον Σαμαρά και τους είπε ότι θα κάνει κόμμα; Ξεκάθαρος ήταν από την αρχή που έγινε ο Κυριάκος αρχηγός. Θα στηρίξει το κόμμα γιατί πάνω απ΄ όλα και όλους πρέπει να φύγει ο Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα σε αντίθεση με καραγκιόζηδες επικοινωνιολόγους που πουλάνε το σενάριο του καραμανλισμού και διχάζουν τον κόσμο.

Πρέπει να τελειώνουμε με όλα αυτά γιατί η μεγάλη μάχη πλησιάζει. Όποιος θέλει να φύγει, όποιος θέλει να κάνει κόμμα ας το κάνει τώρα. Όποιος νομίζει ότι υπηρετεί καλύτερα την παράταξη και την πατρίδα ας αποχωρήσει, να φτιάξει κόμμα που θα ηγηθεί της προσπάθειας να φύγει η αριστερά. Ας αποφασίσει όμως τι θέλει κι ας μην οδηγεί τη ΝΔ σε διάσπαση. Μα καλά δεν το καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που διακινούν τα βλακώδη σενάρια πως ο Τσίπρας πανηγυρίζει; Αυτό θέλουν; Αν αυτό θέλουν ας προσχωρήσουν στην σοσιαλδημοκρατία που ετοιμάζει ο Τσίπρας. Αλλιώς ας σιωπήσουν. Γιατί δεν παραδειγματίζονται από τον μύθο της Ραφήνας;