Δεν μας έφταναν οι ζεμπεκιές και οι κουμπαριές τώρα θα έχουμε και τους τούρκους καναλάρχες;
05/02/2016 17:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν μας έφταναν οι ζεμπεκιές και οι κουμπαριές τώρα θα έχουμε και τους τούρκους καναλάρχες;

O τούρκος καναλάρχης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να αγοράσει τηλεοπτική άδεια. Προφανώς το έχει πει και στον Τσίπρα όταν τον συνάντησε ενώ και δεύτερος τηλεοπτικός σταθμός φέρεται να θέλει να πάρει κανάλι στην Ελλάδα.

Η Γεροβασίλη προ ημερών μίλησε για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ο οποίος σε μια ανοικτή αγορά σημαίνει πως μπαίνει ο καθένας, κάνει την προσφορά του κι αν πλειοδοτήσει παίρνει την άδεια. Εκτός κι αν υπάρξουν κριτήρια, όπως, να μη σε λένε... Κεμάλ, να μην είσαι σχιστομάτης ανατολίτης, να μην έχεις σχέση με τον Σουλτάνο Ταγίπ, να μην έχεις τα μεμέτια να σου κάνουν τα χατίρια.

Βεβαίως και ο εν λόγω Τουρκαλάς έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και να πάρει μια από τις άδειες που θα χάσει κάποιος από τους εκπροσώπους της διαπλοκής στα ελληνικά μίντια. Τώρα αν θα τολμήσει Έλληνας πολιτικός ή κόμμα να δώσει άδεια σε έναν Τούρκο καλύτερα να πάει να πιάσει θέση σε κανένα ερημονήσι. Και κατά προτίμηση να μην είναι τα... Ιμια.

Η «αποκάλυψη» του Τούρκου καναλάρχη ότι ενδιαφέρεται για άδεια έρχεται σε συνέχεια της βλακωδέστατης πολιτικής για τα μίντια που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτή η δήθεν μάχη κατά των νταβατζήδων της ενημέρωσης ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για να απαιτεί κάθε μεμέτης να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια. Πρόκειται περί ανοησίας τεραστίων διαστάσεων που το μόνο που θα κάνει είναι να βάλει τον Ερντογάν από την πίσω πόρτα. Δε μας φτάνουν οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίοι, οι πιέσεις για κοινές περιπολίες και οι συνεχείς παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο. Και δε μας φτάνει το «πόδι» που βάζει στη Θράκη η Άγκυρα. Τώρα θα έχουμε και απαιτήσεις για κανάλι;

Σιγά μη δούμε να παίζει το... Κεμάλ Τουρκ στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να πουλάει ο Παππάς ότι κυνήγησε τους νταβατζήδες. Στο κάτω – κάτω καλύτερα οι καναλάρχες Έλληνες ακόμη και τα λαμόγια, παρά οι ιμάμηδες που θέλουν να προωθήσουν το ισλαμοφασιστικό κράτος του Ερντογάν στην Ελλάδα.

Έλεος δηλαδή. Και μόνο η συζήτηση που άνοιξε είναι άθλια και επικίνδυνη. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Τσίπρα. Δεν μας έφταναν οι ζεμπεκιές και οι κουμπαριές τώρα θα έχουμε και τους τούρκους καναλάρχες;