Δεκτή η παραίτηση Βουδούρη από τον Τσίπρα
13/09/2016 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεκτή η παραίτηση Βουδούρη από τον Τσίπρα

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την παραίτηση, την οποία του υπέβαλε ο γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο κ. Βουδούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τονίζοντας πως είναι «πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου» ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον προϊστάμενο υπουργό Ιωάννη Μουζάλα.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τον Απρίλιο, στο αντίστοιχο φορέα που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που υποτίθεται ότι είχε σχεδιαστεί πριν από το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαχειριστεί το όλο ζήτημα, έχει ένα ακόμη πολιτικό στέλεχος, το γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδόπουλος έχει υποβάλει τρεις φορές την παραίτησή του διαφωνώντας με επιλογές της ηγεσίας. Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή και η «λύση» που βρέθηκε ήταν να παραμείνει ο κ. Παπαδόπουλος και να μην ασχολείται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών αλλά μόνο με άλλες πλευρές του μεταναστευτικού, όπως η πορεία εφαρμογής των νόμων για τους μετανάστες που βρίσκονται από παλιά στην Ελλάδα.

eleftherostypos.gr