Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες
18/10/2016 22:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

(Ανανεωμένο) Ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση έδωσαν 16 δικαστές του ΣτΕ οι οποίοι έκλεισαν τα μάτια και τ' αυτιά τους στα όσα προκλητικά έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στη δικαιοσύνη. Το πρώτο βήμα για να μην περάσει το δικαστικό πραξικόπημα της κυβέρνησης έγινε, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη στάδια στην «επιχείρηση» της χούντας του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την απόφαση του ΣτΕ.

Οι δικαστές αποφάσισαν να πουν «ναι» στις προσφυγές των καναλιών σε ό,τι αφορά την αντισυνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά. Αποφάσισαν ουσιαστικά να συνεχιστεί η δίκη και να μπει στην ουσία. Σε αντίθετη απόφαση η υπόθεση θα έκλεινε σήμερα και δεν θα γινόταν απολύτως τίποτε.

Οι δικαστές συνεχίζουν και θα αποφασίσουν για την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου, υπάρχει όμως ένα μελανό σημείο. Είναι η μεθόδευση που καταγγέλλουν δικαστές που έγινε με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ που κάποιοι θυμήθηκαν ότι έχει «ροζ» σκάνδαλο από το 2014. Ξαφνικά, και με «πληρωμένο πιστόλι» τον βουλευτή Νικολόπουλο, η Αυγή και η Κόντρα Νιουζ, δημοσίευσαν μια παλιά υπόθεση βγάζοντας μάλιστα και τα προσωπικά δεδομένα του δικαστή. Και καλά η Κόντρα; Η... αριστερή Αυγή δεν έχει τσίπα;

Ο Νικολόπουλος κατέθεσε (τυχαία) ερώτηση στη Βουλή και ο Παρασκευόπουλος (επίσης τυχαία αλλά σαν έτοιμος από καιρό) απάντησε. Και πιθανότατα ο δικαστής να κριθεί πειθαρχικά ελεγκτέος. Αν όμως φύγει και δεν μπορεί να δικάσει πρέπει να τον αντικαταστήσει αναπληρωτής ο οποίος όμως δεν υπάρχει γιατί ένας δικαστής έπαθε έμφραγμα κι ένας άλλος έσπασε το πόδι του. Έτσι, η δίκη μπορεί να τιναχθεί στον αέρα και να αναβληθεί επ' αόριστω βολεύοντας και την κυβέρνηση αλλά και όλους όσοι έστησαν το βρόμικο αυτό παιχνίδι.