Δ. Κουτσούμπας: Έτσι όπως πάτε θα μας ξεφουρνίσετε και σχέδιο αυτοδιάθεσης της Θράκης - Aποχώρησε από τη συζήτηση  το ΚΚΕ
15/06/2018 13:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δ. Κουτσούμπας: Έτσι όπως πάτε θα μας ξεφουρνίσετε και σχέδιο αυτοδιάθεσης της Θράκης - Aποχώρησε από τη συζήτηση το ΚΚΕ

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. "Έτσι όπως πάτε μπορεί σε λίγο να μας ξεφουρνίσετε και νέα σχέδια για τη Θράκη, όπου και εκεί κάποια κέντρα απεργάζονται δήθεν αυτοδιάθεση", τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, λίγο πριν αποχωρήσει το ΚΚΕ από την αίθουσα της Ολομέλειας.

"Το ΚΚΕ Δεν θα δώσει συστατική επιστολή για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτοί αξιοποιούν την προθυμία σας. Σας έχει συναρπάσει η αφ’ υψηλού καρέκλα της εξουσίας και φουσκώνετε σαν γαλοπούλες από περηφάνια. Παίζετε τις κουμπάρες".

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ο ΓΓ του ΚΚΕ είπε πως η σημερινή πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ είναι "βούτυρο στο ψωμί των Τσίπρα-Καμμένου" και συμβάλλει όχι στην πραγματική ενημέρωση του λαού αλλά στον αποπροσανατολισμό από το ουσιαστικό πρόβλημα που έχει η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ. "Είστε στην ίδια γραμμή του yes man απέναντι στο ΝΑΤΟ, και ζητάτε τους αστερίσκους απέναντι σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα", δήλωσε.

Δριμύτατη ήταν και η κριτική προς τον πρωθυπουργό προσωπικά. "Το πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια. Αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει πολλούς καλαμοκαβαλάρηδες και άλλους τόσους που εμφανίζονται λες και έχουν φάει τον Λένιν και τον Μαρξ με το κουτάλι. Χρειάζεται και περίσσιο θράσος για να επικαλείται κανείς τον Λένιν και να τα λέει σε τηλεοπτική συνέντευξη την στιγμή που υπογράφεις συμφωνία για να φυλακιστεί ακόμη ένας λαός στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ", τόνισε.

Πηγή:capital.gr