Δ. Κουτσούμπας: Απίθανη, προς το παρόν, λύση στο Σκοπιανό
27/01/2018 16:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δ. Κουτσούμπας: Απίθανη, προς το παρόν, λύση στο Σκοπιανό

Απίθανο προς το παρόν θεωρεί το ενδεχόμενο να δοθεί λύση αυτήν τη στιγμή στο Σκοπιανό ο γγ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Ο κ. Κουτσούμπας, αναλυτικότερα, δήλωσε ότι είχε μια αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Πρωθυπουργό, αλλά τόνισε ότι "κρατάμε μικρό καλάθι", καθώς εξακολουθούν -και μετά την ενημέρωση- να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες για τις εξελίξεις με τις γειτονικές χώρες στα Βαλκάνια και με το ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, ο γγ του ΚΚΕ υποστήριξε την άποψη πως "δεν υπάρχει πιθανότητα λύσης στο Σκοπιανό αυτή τη στιγμή", ενώ αναφορικά με τη στάση του κ. Καμμένου είπε: "Ο κ. Καμμένος έχει τη δική του άποψη. Το τι θα κάνει φαντάζομαι δεν το ξέρει ούτε ο κ. Πρωθυπουργός”.

"Εκφράσαμε την άποψη του ΚΚΕ, η οποία είναι σταθερή, συνεπής, με τις αρχές που διέπουν και τις διεθνείς σχέσεις και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής και όλου του κόσμου. Ότι δηλαδή οποιαδήποτε ονομασία και ονοματολογία, δεν είναι κάποια απλά βαφτίσια μιας γειτονικής δημοκρατίας, ούτε είναι το κυρίαρχο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Τα κυρίαρχα ζητήματα είναι ο αλυτρωτισμός, είναι η μη επαναχάραξη συνόρων και η αλλαγή των συνόρων που θα είναι πάντα βαμμένη με το αίμα των λαών. Και βεβαίως αναφέραμε την αναγκαιότητα ότι θα πρέπει -άσχετα από τις όποιες διαπραγματεύσεις, από τις σχέσεις καλής γειτονίας, που πρέπει να υπάρχουν με γειτονικές δημοκρατίες, τόσο με τα Σκόπια, όσο και με την Αλβανία ή με άλλες χώρες- το κύριο ζήτημα να μην εφησυχάζει ο ελληνικός λαός, εφόσον δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή του Συντάγματος, αλλαγή όλων αυτών που οδηγούν σε εθνικιστικές και αλυτρωτικές διαθέσεις και βεβαίως δημιουργούν προβλήματα απαράδεκτων διεκδικήσεων ενάντια στην χώρα μας ή ενάντια σε άλλους λαούς. Κι απ’ αυτή τη σκοπιά χρειάζεται επαγρύπνηση, όχι μόνο των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών ηγεσιών, χρειάζεται επαγρύπνηση του ελληνικού λαού", κατέληξε ο γγ του ΚΚΕ.

capital.gr