Βουλή άβουλων καρεκλοκένταυρων της εξουσίας
10/06/2016 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλή άβουλων καρεκλοκένταυρων της εξουσίας

Θυμάστε τον Τσίπρα και την παρέα του που κατηγορούσε το Σαμαρά ότι δεν πάει στη βουλή; Ότι έχει καταργήσει την ώρα του πρωθυπουργού και ότι δεν αντέχει τον έλεγχο του κοινοβουλίου;

Τώρα έχουμε μια ακόμα απόδειξη πόσο φαρισαίοι υποκριτές είναι αυτοί οι Συριζαίοι. Ούτε οι υπουργοί τους δεν πάνε στη βουλή για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο ο Νικήτας Κακλαμάνης να προτείνει αλλαγή του κανονισμού της βουλής και να μπει ποινολόγιο για τις συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες υπουργών που δεν μπαίνουν στον κόπο να παρουσιάζονται στη βουλή για να απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Η βουλή για τους ΣΥΡΙΖαίους έχει καταντήσει απλά ένας χώρος που θα δίνει παραστάσεις για το θεαθήναι ο Τσίπρας όταν ζορίζεται πολιτικά, για να νομοθετεί πυροτεχνήματα ανεφάρμοστα αφού πρώτα νομοθετεί αμνήστευση πολιτικών προσώπων για τυχόν φορολογικά και άλλα οικονομικά εγκλήματα όπως έκανε με τις offshore.

Κατά τα άλλα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος που έλεγε ο Τσίπρας την «πρώτη φορά». Και τελικά έχουν μετατραπεί τόσο σύντομα σε κάθε λέξη παραβίασης του Συντάγματος και απαξίωσης της βουλής είτε με την απουσίας τους από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο είτε με την παρουσία τους για την ψήφιση αντισυνταγματικών μέτρων όπως ομολογούσε ο ίδιος ο Καμμένος και εμμέσως πλην σαφώς παραδεχόταν ο …πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά!