Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι συμμετείχε σε εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis
28/02/2018 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι συμμετείχε σε εκπαιδευτικά ταξίδια της Novartis

Στην παραδοχή ότι συμμετείχε και ο ίδιος ως γιατρός σε εκπαιδευτικά ταξίδια και συνέδρια που διοργάνωναν φαρμακευτικές εταιρείες προχώρησε ο βουλευτήςΈβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, ο κ.Καΐσας τόνισε: "Συμμετείχα κι εγώ σε εκπαιδευτικά ταξίδια που διοργάνωνε η Novartis αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκπαίδευσης και ενημέρωσης".

Στην ίδια συνέντευξη, όπως αναφέρει το protothema.gr, είπε επίσης ότι επανειλημμένα δέχθηκε στο ιατρείο του, προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.

"Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη Novartis και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών. Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες. Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση".

Εν τω μεταξύ, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Καΐσας επανέλαβε ότι "έχω πάει σε συνέδρια και σεμινάρια της Novartis και δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει γιατρός που δεν έχει πάει.

Όπως είπε "όλα αυτά τα χρόνια από το 1972 (σ.σ. τότε ξεκίνησε να ασκεί την ιατρική ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) τα συνέδρια, το 90%, γινόταν με έξοδα εταιρειών, οι χορηγοί ήταν φαρμακοβιομηχανίες".

"Υπάρχει μια ανάγκη ο γιατρός να ενημερώνεται για νέα φάρμακα και τεχνολογίες" επιχείρησε να δικαιολογηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο κάθε γιατρός που δέχεται φαρμακευτικό αντιπρόσωπο, δέχεται και προτάσεις. Επειδή από τη συμπεριφορά μου αν άφηναν και ένα μπρελόκ τους κοίταζα περίεργα, καταλάβαιναν ότι δεν θα τις έκανα δεκτές" κατέληξε ο κ. Καΐσας.

capital.gr