Βόμβα από τον «φίλο» Ολάντ: O Τσίπρας είχε ρωτήσει τον Πούτιν εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία!
13/10/2016 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βόμβα από τον «φίλο» Ολάντ: O Τσίπρας είχε ρωτήσει τον Πούτιν εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία!

Βόμβα κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο «φίλος» Φρανσουά Ολάντ στο βιβλίο του με τίτλο «΄Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά». Σύμφωνα με μια από τις περιγραφές που κάνει ο Γάλλος πρόεδρος, στα πλαίσια αφήγησης συνομιλίας του Ολάντ με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Πούτιν φέρεται να αναφέρει στον Ολάντ ότι ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, που είχε προηγηθεί, τον ρώτησε (τον Πούτιν) εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία!

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία αποτελεί βόμβα για την κυβέρνηση καθώς καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία για το «plan B» ότι ήταν του Γιάνη Βαρουφάκη και δεν αποτελούσε σχέδιο της επίσημης κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που περιγράφεται σε ένα βιβλίο, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποδίδεται στον Φρανσουά Ολάντ και σε συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο τότε αποδεικνύεται ότι περισσότεροι του Γιάνη Βαρουφάκη είχαν «σχέδιο Β» για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά τον περασμένο Ιούλιο ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η κυβέρνηση είχε πράγματι εναλλακτικό σχέδιο. «Είχαμε ζητήσει μία εικόνα για το τι θα γινόταν σε περίπτωση του Grexit. Μετά την οδυνηρή συμφωνία όμως τα είχα πει και δημόσια αυτά. Όταν όμως έλαβα το περιεχόμενο της μελέτης, ένας από τους λόγους που συνέτειναν στην επιλογή μου, ήταν και αυτά που διάβασα», υποστήριξε και συνέχισε: Οι επιπτώσεις θα ήταν οδυνηρές για τους πιο αδύναμους. Όχι για αυτούς που έχουν τα λεφτά τους έξω, τους πλούσιους με φτωχές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει πέρυσι το καλοκαίρι αν είχε δώσει εντολή για «plan B»: «Αν οι εταίροι και οι δανειστές μας, προετοίμαζαν ένα σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, στο ενδεχόμενο που γίνονταν πράξη οι απειλές; Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη, επισήμανε, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.

Από το Μαξίμου σχολιάζουν : «Υπήρξαν επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα από τον Ελληνα Πρωθυπουργό».