Βολές Χρυσοβελώνη κατά Καμμένου για την απουσία της από την κυβέρνηση
07/11/2016 22:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βολές Χρυσοβελώνη κατά Καμμένου για την απουσία της από την κυβέρνηση

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η τελετή παράδοσης παραλαβής από την απερχόμενη υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον νέο υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη, η οποία σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της άφησε σαφείς αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για την απουσία της από το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η κ Χρυσοβελώνη σε δηλώσεις της στο Ράδιο Ένα, 102,5 στο Βόλο, παρουσίασε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ως υπαίτιο για την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση, κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Υποστήριξε δε ότι η αντικατάστασή της ήταν επιλογή Καμμένου και όχι πρότασηΤσίπρα. «Αυτή τη στιγμή η σχέση μου μαζί του βρίσκεται υπό αναθεώρηση», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στα σενάρια επιστροφής της στη ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν εξετάζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Εμφανίστηκε απογοητευμένη από το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την αντικατάστασή της από τον Πάνο Καμμένο και το πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ.

«Δεν ήταν απαίτηση του Πρωθυπουργού. Προφανώς ζητήθηκε η άποψη του κυβερνητικού εταίρου, του κ. Καμμένου. Ακούστηκε ότι έπρεπε να γίνει ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος, αλλά δεν ξέρω αν αυτό σηματοδοτείται με την έξοδο του νεότερου χρονικά μέλους της Κυβέρνησης… Ήταν επιθυμία των ΑΝ.ΕΛ., ενδεχομένως ο κ. Καμμένος, να ήθελε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες», τόνισε και πρόσθεσε πως «με πείραξε πιο πολύ ότι το έμαθα από την τηλεόραση. Να είστε σίγουρος ότι εγώ θα είχα συνεργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι συμβιβασμένη με την ιδέα και ότι κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. Αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά μου. Αυτό που με πείραξε πάρα πολύ ήταν ότι δεν είχα καμία ενημέρωση. Και … αυτό, δε το ζητάς, το απαιτείς. Ειδικά από ένα φίλο, πολύ περισσότερο που η σύνδεσή μας ήταν και σε οικογενειακό επίπεδο».

Η κυρία Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία σύγκρουση. Η τελευταία μας άψογη συνεργασία, ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, που μιλήσαμε με αφορμή τη διαρροή κάποιων προεδρικών διαταγμάτων, και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων. Τού τηλεφώνησα και ρώτησα τι ισχύει, μου απάντησε μην ανησυχείς, δεν αλλάζει τίποτα».

Αναφορικά με τα σενάρια επιστροφής στη ΝΔ, είπε: «Δεν είμαι πολιτικός γυρολόγος. Οι λόγοι που με ανάγκασαν να φύγω από τη Ν.Δ. που δεν έχει καμιά σχέση με αυτή που όλοι ξέραμε, εξακολουθούν να υπάρχουν. Είναι πολύ νωρίς για να πάρω αποφάσεις, βρίσκομαι σε στάση αναμονής και ανασυγκρότησης, γιατί υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Ο χρόνος λειτουργεί θετικά, όλα τα ωραία, όπως και τα άσχημα κρατούν λίγες ημέρες».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και η παράδοση - παρλαβής στο υπουργείο, παρουσία του υπουργού Υποδομών - Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη, των γενικών γραμματέων του υπουργείου και διοικήσεων εποπτευόμενων φορέων.

Η απερχόμενη υφυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της, τον Χρήστο Σπίρτζη και τους συνεργάτες της στο υπουργείο Μεταφορών για την άριστη, εξαιρετική συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, καλωσόρισε το νέο υφυπουργό και του ευχήθηκε "καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του".

Η υφυπουργός, στην σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο της και τις άμεσες προτεραιότητες, όπως το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια, για τα πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας, κωδικοποίηση νομοθεσίας του υπουργείου. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην εθνική στρατηγική και το σχέδιο δράσης για την εφοδιαστική αλυσίδα, την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης, τις παρεμβάσεις για τον ρόλο των μεικτών κλιμακίων ελέγχου, αλλά και τις συνδυασμένες μεταφορές - σιδηροδρομικές υποδομές.

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε με τον υπουργού Υποδομών - Δικτύων, ως ειδικός συνεργάτης του τέως υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη λέγοντας μάλιστα, πως "αυτή ήταν κυρίως η αιτία στο να αποδεχθεί την θέση"…

Τέλος, αναφέρθηκε προσωπικά στον Χρήστο Σπίρτζη κάνοντας λόγο για καλό επιστήμονα και επιτυχημένο υπουργό. "Είναι θεματοφύλακας αξιών, αναγνωρίζω στο πρόσωπό του την εξαίρετη δουλειά για να προχωρήσει η χώρα" είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μαυραγάνης.

imerisia.gr