«Βία και νοθεία»;
03/12/2016 14:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βία και νοθεία»;

Βαρύ πλήγμα δέχθηκε η ηγεσία της Ν.Δ. με την ιστορία της απόπειρας λαθροχειρίας στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, στην οποία ενεπλάκησαν γαλάζια στελέχη, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ από αστυνομικές πηγές, στελέχη της ΝΔ επιχείρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που έγινε στο ξενοδοχείο NOVOTEL, να πραγματοποιήσουν λαθροχειρία. Το μέλος της ΔΑΚΕ Τελωνειακών Απόστολος Παπαντώνης, επιχείρησε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη - στενού πολιτικού φίλου και συνεργάτη του προέδρου της Ν.Δ. - να ψηφίσει αντ’ αυτού έχοντας το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του!

Ο Β. Σπανάκης ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, αλλά απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προεδρείου και αντ’ αυτού πήγε να ψηφίσει, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Απ. Παπαντώνης. Τότε ο δικαστικός αντιπρόσωπος που αντελήφθη τι συμβαίνει ζήτησε τη σύλληψη του μέλους της ΔΑΚΕ Τελωνειακών και στο ξενοδοχείο έφθασε στη συνέχεια περιπολικό και τον προσήγαγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Μετά τα όσα τραγελαφικά έγιναν και οι δυο παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους στο κόμμα, ενώ κεντρικό θέμα συζήτησης σε όλη τη Ν.Δ. είναι η περίπτωση του Β. Σπανάκη που επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και πως ο ίδιος την ώρα της λαθροχειρίας ήταν στη Θεσσαλονίκη. Η ηγεσία της Ν.Δ. τηρεί από την πρώτη στιγμή χαμηλούς τόνους, αλλά και μόνο το γεγονός επισκιάζει την σημαντική νίκη της, για πρώτη φορά στους δημοσίους υπαλλήλους!

Μ.Α.