Βγήκαν τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία ή μήπως βγήκαν τα... τσεκούρια;
13/11/2015 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία ή μήπως βγήκαν τα... τσεκούρια;

Μετά από τη δήλωση στήριξης του Μάκη Βορίδη στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα μπορούμε να πούμε ότι δεν τα έχουμε δει όλα στο κόμμα, θα έρθουν κι άλλα δεν μπορεί. Προκάλεσε αν μη τι άλλο έκπληξη η επιλογή αυτή και κάνει όλους να αναρωτιούνται τι θέλει ο Βορίδης με τον... σίγουρο ηττημένο των εκλογών. Γιατί δηλαδή να επιλέγει να στηρίξει το περιφερειάρχη αν και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να είναι νικητής, αντιθέτως παλεύει για να βρίσκεται και στο δεύτερο γύρο;

Ο Βορίδης είναι έξυπνος άνθρωπος και σίγουρα έχει συγκεκριμένη στρατηγική για να κάνει αυτό το... «πήδημα» στο κενό ή απονενοημένο διάβημα όπως λένε οι επιστήμονες. Και σίγουρα δεν πείθει όταν λέει: «Πρέπει να ανοιχτούμε σε καινούριες ιδέες, σε σκέψεις, να αναπτύξουμε την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεσή μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές της παρατάξεώς μας». Γιατί σε καμιά περίπτωση η επιλογή του δεν υπηρετεί τις αξίες της παράταξης, το αντίθετο μάλιστα.

Ο Μάκης ήταν πάντα πιο κοντά στον δεξιό χαρακτήρα της ΝΔ. Τον τελευταίο καιρό αποστασιοποιήθηκε, έχασε την επαφή του με τον Σαμαρά και κυρίως «άδειασε» τον Άδωνι Γεωργιάδη που υποτίθεται ότι ήταν «σιαμαίοι». Γι' αυτό και ο Άδωνις του απάντησε ως εξής: «Όλοι έλεγαν ότι είμαι ο υπαρχηγός του Βορίδη. Τελικά ο Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα».

Είναι φανερό ότι τα «συστήματα» που κάνουν κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία δεν θέλουν με τίποτε ένα υποψήφιο που δεν είναι δικός τους. Θέλουν με κάθε τρόπο να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας ρίχνοντας στο δεύτερο γύρο τον Μεϊμαράκη και τον Τζιτζικώστα. Ο ένας Καραμανλικός, ο άλλος προερχόμενος από εκεί και σίγουρα απόλυτα διαχειρίσιμος. Δεν θέλει λοιπόν το Καραμανλικό στρατόπεδο να είναι στην αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας και ουσιαστικά ο νούμερο δύο του κόμματος, ένας Κυριάκος Μητσοτάκης ή ένας Άδωνις Γεωργιάδης. Ειδικά ο τελευταίος που έχει «ρεύμα» στο κόμμα μπήκε στο μάτι των «ιδιοκτητών» και αποφάσισαν να του κόψουν τη φόρα. Έβαλαν λοιπόν τον Βορίδη να μαζέψει «δεξιές» ψήφους ανακηρύσσοντας ουσιαστικά τον Μάκη σε εσωκομματική αντιπολίτευση και σε μελλοντικό διεκδικητή της αρχηγίας. Διότι το σκηνικό στήνεται ως εξής:

Βγάζουμε τον Μεϊμαράκη τώρα αλλά δεν έχει και πολλές πιθανότητες να μείνει για καιρό στη θέση. Ο ηττημένος της διαδικασίας θα έχει εύλογα ένα προβάδισμα σε εσωκομματικό επίπεδο. Αλλά αν βγει στο δεύτερο γύρο ο Τζιτζικώστας και ηττηθεί κατά κράτος, σιγά μην κλάψει. Θα πάρει των ομματιών του και θα πάει προς Λευκό Πύργο μεριά. Αυτός που θα βγει μπροστά βεβαίως και θα τα λέει χύμα και... τσεκουράτα είναι ο Βορίδης ο οποίος θα αποκτήσει ένα ρόλο που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχε.

Αφήστε δε που γίνονται πολλά κομπρεμί και παρασκηνιακά deals τα οποία δεν γνωρίζει κανείς. Μυστικά δείπνα, κουβεντούλες πίσω από τις κουρτίνες, συναλλαγές με υποσχέσεις και άλλα πολλά.

Σίγουρα η υπόθεση Βορίδη «βρομάει» πολύ και εξοργίζει ένα μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας που είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει σε όλα αυτά τα παιχνιδάκια που παίζονται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 13/11/2015 16:59:48

  Συμφωνώ απόλυτα με όλα εκτός από την τελευταία φράση: "είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει σε όλα αυτά τα παιχνιδάκια που παίζονται."

  Είναι σαφέστατο και πασίγνωστο πώς θα αντιδράσει: Θα βγάλει πρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη. Στις 22 Νοεμβρίου μοιράζουμε πίκρα στους βαρόνους και τους δημοσκόπους τους...

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 13/11/2015 17:13:33

  Νομίζω ότι είναι προφανές ότι ισχύει αυτό που λέει το άρθρο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να κόψουν τη δυναμική Άδωνι. Δεν θέλουν μια ΝΔ που να μην είναι υπό τον ασφυκτικό τους έλεγχο. Ποιανών; Μα όποιων είναι πίσω από τις υποψηφιότητες Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα.

  Και για τον μεν Μεϊμεράκη ξέρουμε ποιος είναι, είναι ο Καραμανλής και δεν φρόντισε να ρίξει μια διάψευση της προκοπής όπως κάνει άλλες φορές, κι ας βοά ο τόπος ότι στηρίζει τον "μεταβατικό" (προς τα πού;) Μεϊμαράκη. Αν υπάρχουν κι άλλοι δεν το ξέρουμε, όμως μας φτάνει ο Καραμανλής. Και αν ισχύουν όσα έχει υπαινιχθεί αυτή εδώ η ιστοσελίδα για μυστικό ντηλ Τσίπρα-Καραμανλή, το πράγμα πηγαίνει ακόμη πιο μακριά. Είδαμε και στις εκλογές τον νταλκά του να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι αποτέλεσμα και εάν ερχόταν.

  Για τον Τζιτζικώστα όμως δεν ξέρουμε. Βλέπουμε μια διακριτική υποστήριξη ισχυρών μέσων ενημέρωσης και απορούμε για το κίνητρο. Βλέπουμε μια ακριβή προεκλογική εκστρατεία με το "#tolmame" (τι ακριβώς, Αποστόλη μ';) να είναι παντού στο διαδίκτυο σε πληρωμένες καταχωρήσεις, και διερωτώμαστε από πού τέτοια αφθονία πόρων. Βλέπουμε διαφόρους να στηρίζουν από το πουθενά και αναρωτιόμαστε ακόμη περισσότερο.

  Και τώρα βλέπουμε και τον Βορίδη της "συνιστώσας ΛΑΟΣ" να στηρίζει Τζ. και πέφτουμε από τα σύννεφα. Όχι για την τουλάχιστον ανήθικη στάση του Βορίδη απέναντι στον παλιό του συναγωνιστή του ΛΑΟΣ, τον οποίο περίμενε τρεις κρίσιμες ημέρες που του στέρησαν πολλές υπογραφές να κατεβεί εκείνος και όχι ο ίδιος, αν και του έδωσε προτεραιότητα. Ο Βορίδης είπε ότι η πολιτική του διαδρομή (αρχηγός της νεολαίας του δεδηλωμένα χουντικού κόμματος ΕΠΕΝ, να θυμίσουμε), θα ήταν πρόβλημα για το κόμμα. Καλά που το κατάλαβε. Και όχι μόνον, αλλά τέλος πάντων. Έκανε πίσω στις φιλοδοξίε του, πιθανόν για πάντα. Και τώρα παραγοντίζει; Αν είναι δυνατόν!

  Όλα δείχνουν ότι η μόνη σκοπιμότητα της στήριξης Βορίδη είναι να κόψει δεξιές ψήφους από τον Άδωνι. Στην πραγματικότητα βέβαια, αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα κόψει δεξιές ψήφους από τον Βορίδη. Αμφιβάλλω αν στις επόμενες εκλογές θα βρει έστω και την ψηφο του. Οι δεξιοί είναι με τον Άδωνι, οι κομματικοί με τον Μεϊμαράκη, οι κεντρώοι με τον Κυριάκο, με τον Τζ. είναι ένα καλό ερώτημα ποιοι είναι, όσοι εντυπωσιάζονται από την εικόνα ίσως. Πάντως ο Τζ. είναι ο μόνος που δεν εκπροσωπεί τιποτε.

  Και τώρα ξαφνικά η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα αποκτά ένα έντονο άρωμα διαπλοκής. Ναι, διαπλοκής. Κάτι δεν παέι καλά από τέτοιες παρα φύσει συνευρέσεις. Αυτά όλα κάνουν τον κόσμο να στέκεται έντονα υποψιασμένος απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν.

  Ο κόσμος θέλει τη συνέχεια του 2009. Οι κομματικοί θέλουν τα δικά τους, αλλά δεν συμπίπτει με τις διαθέσεις του κόσμου. Η συνέχεια του 2009, η επανάσταση κατά τζακιών και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι έχει και αυτή τη φορά όνομα και επίθετο και λέγεται Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν θα αφήσουμε τη σαμαρική κληρονομιά να πάει χαμένη. Θα την αναδείξουμε και θα την εξυψώσουμε ακόμη πιο πάνω και κυρίως: θα τη συνεχίσουμε! Με τον Αντώνη Σαμαρά εν ζωή, υγιή και με διάθεση συνέχισης της πολιτικής του προσφοράς, από μετερίζια διαφορετικά πλέον από αυτό του στρατηγού στην πρώτη γραμμή της μάχης, υπερπολύτιμο συμπαραστάτη και αφανή καθοδηγητή της προσπάθειας της χώρας για ανάκαμψη.

  Έχουμε κάνει την επιλογή μας, εμείς οι απλοί πολίτες, αλλά τώρα πια πρέπει να τα δώσουμε όλα για να μην πάει χαμένη η επανάσταση του 2009. Να μην υποσταλεί αυτό στο οποίο πιστέψαμε τότε. Είναι ανάγκη να πάρει διαχρονική σάρκα και οστά και να κρατήσει πέρα από τα βιολογικά όρια μιας γενιάς ή ενός ανθρώπου μόνον, του αρχηγέτη Αντώνη Σαμαρά. Ο Άδωνις είναι αυτή η ευκαιρία να περάσει η σκυτάλη στην επόμενη γενιά και είναι μια ευκαιρία που, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και χάσαμε τον Σαμαρά από αρχγηό, δεν πρέπει τώρα να χαθεί.

  Η επιλογή Βορίδη, κατά ένα παράξενο τρόπο, μας πείθει ακόμη περισσότερο για την ορθότητα της επιλογής του Άδωνι και χαλυβδώνει τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για την εκλογή του απλού αυτού, αλλά ικανότατου ανθρώπου, ενός από εμάς, όπως λέει και το σποτάκι του. Η μάχη είναι πια φως εναντίον σκότους, όπως τότε το 2009 και η ανήθικη επιλογή Βορίδη διαλύει και τις τελευταίες αμφιβολίες για πού είναι το φως και πού είναι το σκότος.

 3. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 13/11/2015 17:55:10

  ΑΔΩΝΗ ΓΕΡΑ!!!ΖΗΤΩ Η ΝΔ!!!

 4. Τζανής avatar
  Τζανής 13/11/2015 17:59:16

  Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να μην πάει χαμένη η επανάσταση του 2009.
  Η συνέχεια του Αντώνη Σαμαρά.
  Όλα στον Άδωνι Γεωργιάδη.

 5. dvn avatar
  dvn 13/11/2015 18:10:33

  ο βοριδης αρχικα ζηλεψε τον αδωνη...μετα αρχισε να σκεφτεται σε σκοτεινα δωματια οπορτουνιστικα..και τελικα εδρασε μακιαβελικα.!!...τωρα φαινεται ακομα περισσοτερο το ηθικο πλεονεκτημα του αδωνη ,,που ειναι εξωστρεφης..ειλικρινης,,,τιμιος,,,καθαρος

 6. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ avatar
  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 13/11/2015 18:46:56

  Ο Μάκης είναι ο φυσικός αυτουργός. Τον προσπερνώ. Με τον ηθικό αυτουργό θα τα πούμε στις 22 του μηνός. Τσεκουράτα.

 7. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 13/11/2015 19:27:28

  αυτο που κανουν οι κομματικοι εναντιων του αδωνι εξοργιζει τον Ελληνα.

  ο μεσος ελληνας ειναι παντα με τον αδυνατο ειναι παντα με τον αδικημενο ταυτιζεται παντα με τον γελασμενο.

  σημερα ο βοριδης ισως αθελα του να εδωσε τη χαριστικη βολη στην υποψηφιοτητα τζιτζικωστα.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Παρατηρητής 14/11/2015 00:24:21

   Να παει στο καλο...

 8. Νικήτας avatar
  Νικήτας 13/11/2015 19:40:23

  Καλό κάνει αυτή η εξέλιξη στον Άδωνη.
  Ο Μάκης μυρίζει φιλοδοξία και παραμύθι.
  Ο Άδωνης είναι ειλικρινής και η φόρα του είναι για να προσφέρει.
  Το πάω παρακάτω , θα φτάσει μέχρι την θυσία , εμένα με πείθει.
  Επομένως στην επόμενη φάση που είναι τα ζόρια , η φάση της ανοικοδόμησης
  το ψεύτικο δεν κάνει και πολιτικοί καριέρας τύπου Βορίδη πάνε στην μπάντα.
  Και του κάνει καλό γιατί θεωρώ πως ο Άδωνης παραείναι ευαίσθητος με τους φίλους.
  Αναίμακτα στο περιθώριο και η σκυτάλη σε όσους έχουν ψυχή και σθένος μαχητή.
  Αποκαλύπτεται βέβαια εναργέστατα όλο το παρασκήνιο που εκθέτει το άρθρο
  και πιά κανείς δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας.
  Όποιος θέλει δεξιά λαική που θα κοιτάει δηλαδή τον κορμό αυτής της έρημης χώρας
  που είναι ο απλός λαός της με τα πιστεύω και την εθνική του ταυτότητα
  ψηφίζει Άδωνη με την ελπίδα πως είναι αληθινός.
  Μην γυρίσει κανείς και πεί περί αναχρονισμού και λοιπά στερεότυπα
  γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ο λαός στο παρελθόν παγκοσμιοποίησε.
  Κρύβονται τεράστιες δυνάμεις πίσω απο το ελληνικό φιλότιμο
  και μόνο μιά εμπνευσμένη ηγεσία που αγαπά και πιστεύει σε αυτό
  μπορεί να το αναδείξει μακρυά απο πολιντικάτικους σχεδιασμούς και σκοπιμότητες.
  Άδωνη δαγκωτό τώρα πιά

 9. Κονδυλης avatar
  Κονδυλης 13/11/2015 20:12:19

  Ο Βοριδης σημερα ανεδειξε εναν προσωπικο φοβο απεναντι στον Αδωνι, τοσον και τετοιον που δεν τον εμποδισε να συμπαραταχθει με το απολυτο μηδεν.... Μηδενιστηκε ομως, ετσι, και ο ιδιος, στην συνειδηση οσων τον θεωρουσαν κατι θετικο μεσα στο κομμα... Μ

 10. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 13/11/2015 21:20:02

  Oλη αυτή η καμαρίλα στην παράταξη της ΝΔ, με φοβίζει ως προς το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει λαθροχειρία , όσον αφορά στις ψήφους υπερ του Αδωνι.

  Ο Βορίδης επειδή γνωρίζει ότι ΠΟΤΕ δεν θα γίνει αρχηγός του κόμματος, λόγω τσεκουριού, χάνεται σε επικίνδυνους ατραπούς αναζητώντας να γίνει βεζίρης στην θέση του βεζίρη εκλεκτού του -αν βγεί βεβαίως,βεβαίως.

  Τον ευχαριστούμε πολύ που κατ΄αυτόν τον τρόπο, δίνει δυναμική στην υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Η επιλογή που έκανε ο Βορίδης δικαιώνει κάθε ψήφο στον Αδωνι, τη φυσική συνέχεια του Αντώνη Σαμαρά, του Ηγέτη.

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/11/2015 22:03:46

  Γεωργιάδης και τέλος! Και αν δείτε, σε πολλές ΝΟΔΕ που επισκέπτεται βάζει την αφίσα του Σαμαρά να φαίνεται στο πλάνο ακριβώς πίσω του. Και πάντα αναφέρεται στο έργο Σαμαρά. Κανείς άλλος από τους υποψηφίους πέρα από ένα γενικόλογο που πετάνε μια στο τόσο Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης.

 12. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 13/11/2015 22:43:05

  Καλά δέν καταλαβαίνουν ὅτι τέτοιες κινήσεις (βορίδη καί δημοσκοπίσεις κατ᾿ ἐντολη τοῦ μαξίμου) πεισμώνουν τήν βάση καί πράττει τό ἐντελῶς ἀντίθετο καί μάλιστα τὸ σωστὸ γιὰ τὴν παρὰταξη καὶ τὴν χὼρα;;

  ΑΔΩΝΗ γιά νά σπάσωμε τόν τσαμπουκά τῆς τρομοαριστερᾶς!

 13. λαέρτης avatar
  λαέρτης 13/11/2015 22:57:04

  Τελικά μόνο ένας από μας μπορεί κι όχι τα βόρεια προάστια όπως κάποιοι πίστεψαν...
  Από εκεί βγαίνουν μόνο κουκλεντέδες έτοιμοι να το παίξουν κάθε φορά και διαφορετικά! Τζιτζιδες, μητσοτάκηδες , και Ταλιμπάν και Ταλιμπάν......

 14. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 13/11/2015 23:49:24

  Είναι ο ΜΟΝΟΣ που υπερασπίστηκε το έργο Σαμαρά και ο ΜΟΝΟΣ που θα πάρει την ψήφο μου!

 15. TAKIS avatar
  TAKIS 13/11/2015 23:53:58

  ΑΥΤΗ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ?

 16. Vassilis avatar
  Vassilis 14/11/2015 00:23:29

  Διογενη τα ειπες ολα.... Ειδικα αυτο....

  Να μην πάει χαμένη η επανάσταση του 2009.

 17. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 14/11/2015 00:52:55

  Το εχω γραψει απο την αρχη της κουρσας διαδοχης οτι ο ΑΓ ειναι το μελλον της παραταξης ,τοτε που πολλοι ακομα και απο τον συγκεκριμενο ιστοτοπο επαινουσαν αλλους.Τους ειχαν ξεγελασει ισως για τις αγαθες τους προθεσεις.Τελος παντων ουδεις αλανθαστος και αναμαρτητος.Φτασαμα σε οριακο σημειο,επεσαν και οι τελευταιες μασκες υποκρισιας,ψευτικης φιλιας,ψεμματος,ιδιοτελειας.Ο Βοριδης ηταν μεσα στην καρδια μας ως γνησιος δεξιος και ευθυς νεοδημοκρατης.Τωρα βλεπουμε οτι θελει αξιωματα εκπροσωπου της ΝΔ αν εκλεγει ο Τζιτζικωστας.Θελει να ειναι το νουμερο 1 στην κοινοβουλευτικη ομαδα.Προδωσε τον ΑΓ αντι πινακιου αρχης,δοξας,δυναμης.Μαζι με τον ΑΓ προδωσε και τον Σαμαρα που τον προωθησε και τον τιμησε με την φιλια του.Κριμα κυριε Βοριδη,ισως βιαστηκατε και οι πληροφοριες σας δεν ειναι ασφαλεις για το αποτελεσμα.Ασε που θα βλαψετε και τον Τζιτζικωστα με αυτη την κινηση.Τελικα κανεις ασφαλεστερος εχθρος απο τον αχαριστο ευεργετηθεντα!!!!!

 18. Pier avatar
  Pier 14/11/2015 13:00:34

  Μία εβδομάδα έμεινε...Δίνουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και στις 22 Νοεμβρίου, κάνουμε τους δημοσκόπους να ψάχνονται! Αλήθεια ρε Μάκη, πότε μίλησε ο GG για την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς;;;Ξέρει τι είναι;;;Γιατί οι μόνες λεξούλες που έχουμε ακούσει από το στόμα του, είναι το''τολμάμε'' και το ''αλλάζουμε''...Τίποτ' άλλο δε ξέρει να λέει...Στις 22 ψηφίζουμε αυτόν που δε ντρέπεται να δηλώνει δεξιός...Αυτόν που με υπερηφάνεια δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος...Αυτόν που η αριστερά του έκανε εμπάργκο επειδή τον φοβάται...Στις 22 Νοεμβρίου η Ελλάς για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του μεγάλου Αντώνη Σαμαρά, θα ξαναέχει ελπίδα...Θα έχει πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Άδωνι Γεωργιάδη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.