Βενιζέλος για Novartis: Να τιμωρηθούν όσοι ευτελίζουν την χώρα [βίντεο]
22/02/2018 21:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βενιζέλος για Novartis: Να τιμωρηθούν όσοι ευτελίζουν την χώρα [βίντεο]

Την οργή του εξέφρασε για ακόμη μια φορά σε έντονο ύφος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Novartis, που έκανε λόγο εκ νέου, όπως και χθες στη Βουλή, για «εσχάτη προδοσία», αφού όπως εξήγησε «εδώ μιλάμε για σφετερισμό της ιδιότητας κυβερνητικού οργάνου για να αλλοιωθούν στοιχεία πολιτεύματος».

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha εκτίμησε ότι «τόσο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Δικαιοσύνη μας δουλεύουν».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος «υπάρχει ένα διεθνές ιατροφαρμακευτικό σκάνδαλο, αλλά οι κυβερνήσεις δεν διερευνούν δικαστικές υποθέσεις. Ο Τσίπρας και οι δικοί του τα έχουν πει αυτά εδώ και 14 μήνες. Υπάρχουν δημοσιεύματα που δυστυχώς επιβεβαιώνονται».

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το δικό μου όνομα δεν υπάρχει ούτε καν στο διαβιβαστικό του αμερικανικού εγγράφου».

«Υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι γίνονται φωνές της κυβέρνησης και συγκεκριμένων δικαστικών κύκλων. Υπάρχει ένας δημοσιογράφος ο κ. Βαξεβάνης που διαδίδει αυτές τις φήμες έως τις 4/2/2018», είπε ο ίδιος στη συνέχεια.

«Για το θέμα της απιστίας είπαν ότι έχει υπάρξει παραγραφή προκειμένου να σώσουν τον κ. Κουρουμπλή. Το ζήτημα της απιστίας είναι το σοβαρότερο. Μας δουλεύουν δηλαδή», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης και κάθε νομικός ξέρει ότι στην κατηγορία δεν αποδεικνύεις την αθωότητά σου αλλά την ενοχή σου.Αυτό που επιδιώκουμε είναι να καταρρεύσει η κατηγορία».

«Ο κ. Τσίπρας έκανε μία κοινωνική ατιμία», υποστήριξε και έσπευσε να προσθέσει: «Μίλησε για την πολιτική ευθύνη για την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης και τσουβάλιασε περιόδους αύξησης με περιόδους μείωσης της δαπάνης. Ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε για ποια περίοδο υπάρχουν οι πολιτικές ευθύνες. Αλλά πρώτα θέλει προκαταρκτική επιτροπή όπου διερευνούνται οι νομικές ευθύνες».

«Με αυτούς που έχω συνεργαστεί σε κυβερνήσεις βάζω το χέρι μου στη φωτιά», ανέφερε στη συνέχεια ο ίδιος. «Μπορώ να μη βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τον Πικραμμένο;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε εκ νέου πυρά τονίζοντας πως «η ανάμειξη δικαιοσύνης και πολιτικής επί μήνες είναι σφετερισμός της ιδιότητας του κυβερνητικού οργάνου για να αλλοιωθούν στοιχεία του πολιτεύματος. Ξεκαθάρισα ότι αυτό που περιέγραψα είναι ο ορισμός κατά τον Ποινικό Κώδικα αυτού που λέμε Εσχάτη Προδοσία. Εσχάτη Προδοσία δεν είναι μόνο η προδοσία της χώρας ενάντια στους εχθρούς αλλά και η καταπάτηση συγκεκριμένων θεσμών».

«Δεν είμαι εκδικητικός με ενδιαφέρει όμως να τιμωρηθούν οι ένοχοι του ευτελισμού της χώρας. Η επόμενη βουλή θα διερευνήσει τις ευθύνες που θα προέλθουν από το συγκεκριμένο ζήτημα», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

eleftherostypos.gr