Βενιζέλος για Novartis: Άνθρακες ο θησαυρός
18/05/2018 19:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βενιζέλος για Novartis: Άνθρακες ο θησαυρός

Κατά της κυβέρνησης καταφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση για την Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την πρόταση ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν» ως την επιτομή του αλυτρωτισμού: «Η “Μακεδονία του Ίλιντεν” είναι ο αλυτρωτισμός αυτοπροσώπως» και κάλεσε την κυβέρνηση «να διαβάσει ιστορία» και «να μην παίζει με κρίσιμα κεφάλαιά της».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, είπε ότι αρχίζει ο εφιάλτης της κυβέρνησης και σχολίασε: «Άνθρακες ο θησαυρός».

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπε ότι «Ο νέος Γαλιλαίος εμφανίστηκε προηγουμένως ενώπιον σας και είπε ότι “η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών… αλλά δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα”. Στρίβειν δια του αρραβώνος».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε έξοδο προς στο πουθενά και απόλυτη αβεβαιότητα», ενώ έκανε λόγο για παταγώδη κατάρρευση της «καθαρής εξόδου».

Επεσήμανε ότι η μόνη λύση για τη χώρα, είναι η διενέργεια εκλογών, σημειώνοντας πως «ο εκβιασμός των θεσμών δεν θα περάσει. Ο σφετερισμός της εξουσίας θα ανακοπεί».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κάνει «άσχημα παιχνίδια εργαλειοποίησης και ταπείνωσης της δικαιοσύνης» και τόνισε: «Έχετε υποστεί πολιτική, δικανική και ηθική ήττα».

eleftherostypos.gr