Βαρόμετρο Public Issue: Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός – Εκλογές ζητά το 56%
16/05/2018 22:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρόμετρο Public Issue: Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός – Εκλογές ζητά το 56%

Το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα δείχνει πως το 77% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητάει να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ.

Με σημαντική διαφορά προηγείται του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ξεπερνώντας μάλιστα ακόμα και την επιλογή «Κανένας από τους δύο».

Ειδικότερα, στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός για τη χώρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 42% έναντι 26%. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι το ποσοστό του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά και το ποσοστό του «Κανένας από τους δύο» το οποίο πλέον περιορίζεται στο 31%.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρομέτρου της Public Issue, ωριμάζει μεταξύ των πολιτών η άποψη ότι η χώρα πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα μάλλον χρειάζεται πρόωρες εκλογές σε αντίθεση με το 39% που απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, σε ποσοστό 86%.

Η ψαλίδα στην παράσταση νίκης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 56 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς το 74% των ερωτηθέντων, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους πεποιθήσεις, θεωρεί ότι αν γίνονταν σήμερα εκλογές θα τις κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία έναντι μόλις 18% που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή σε μια πιθανή εκλογική μάχη.

Αποκαλυπτικά, όμως, είναι και τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση των πολιτών και τα οποία καταρρίπτουν το κυβρενητικό αφήγημα περί ανάπτυξης και εξόδου από τα Μνημόνια.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έρευνα της Public Issue

eleftherostypos.gr