Βαβέλ στην Ευρώπη, χάος στην Ελλάδα
27/02/2016 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαβέλ στην Ευρώπη, χάος στην Ελλάδα

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η χώρα βρίσκονται μπροστά σε ένα επικείμενο ολοκαύτωμα. Το προσφυγικό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η τέλεια Βαβέλ με το κάθε κράτος μέλος να εφαρμόζει την αρχή «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», τη στιγμή που στην Ελλάδα κυριαρχεί το απόλυτο χάος. Το μόνο σχέδιο που έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση είναι να παίζει καθυστερήσεις αργοπορώντας απλά τη ροή των προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα για να μη συνωστίζονται τα καραβάνια των ξεριζωμένων στις εθνικές οδούς!

Η κυβέρνηση κάνει τσαμπουκάδες με την Αυστρία αλλά πέραν τούτου ουδέν. Σχέδιο συγκεκριμένο ακόμα δεν έχουμε δει με βάση τα νέα δεδομένα. Η γραμμή του τύπου θα ζητήσω γραπτές εγγυήσεις δε λέει από μόνη της τίποτα. Ο Τσίπρας όπως φάνηκε και από τη συνάντησή του με τον Πιτέλα εξακολουθεί να βρίσκεται στον κόσμο του και να στρουθοκαμηλίζει αναζητώντας προοδευτικές και αριστερές συμμαχίες σε μια Ευρώπη που είναι γεμάτη από φράχτες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά αν λάβουμε υπόψη τα όσα αναφέρουν, μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, για μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών, καθώς και για νέες εμπλοκές στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αντιλαμβάνεστε που οδεύουμε...

Με όλα αυτά το μείγμα γίνεται επικίνδυνα εκρηκτικό σε ότι αφορά το συνδυασμό προσφυγικής και οικονομικής κρίσης. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Και αυτή τη στιγμή ούτε η κυβέρνηση, ούτε κανένας άλλος δείχνουν να διαθέτουν στρατηγική, σχέδιο και πρόγραμμα καταρχήν διαχείρισης της κατάστασης και εξόδου από την επικείμενη καταστροφή.

Στην αρχαία τραγωδία υπήρχε ο από μηχανής θεός. Στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία υπάρχει κάτι ανάλογο;