Β. Κικίλιας: Ας ψηφίσει η κυβέρνηση την εξεταστική για να δοθούν απαντήσεις
20/07/2017 15:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Β. Κικίλιας: Ας ψηφίσει η κυβέρνηση την εξεταστική για να δοθούν απαντήσεις

Λίγες ώρες πριν σηκώσει αυλαία η συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση Καμμένου και "Noor 1”, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, πέταξε το γάντι σε Μέγαρο Μαξίμου και πρωθυπουργό.

"Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο να εξηγήσει ή θα κρυφτεί; Θα μας πει αν γνώριζε την όλη δρομολόγηση του θέματος που είναι συσκοτισμένη και κρύβει κενά και τα τηλεφωνήματα του κ. Καμμένου; Έχουν συνομιλήσει στελέχη της κυβέρνησης και με άλλους; Ας ψηφίσουν να γίνει Εξεταστική και να δοθούν οι απαντήσεις¨, τόνισε, μιλώντας στο "Σκάι”, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να γίνει γνωστό εάν υπάρχει πρόβλημα με στέλεχος της κυβέρνησης που λόγω των 153 εμποδίζει όλους τους υπόλοιπους από το να ενεργήσουν βάσει της συνείδησής τους.

"Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι αν δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό, αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν, ο κ. Τσίπρας πρώτος θα έλεγε "όλα στο φως". Η κοινωνία αναρωτιέται γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Τώρα γιατί δεν το λένε; Φοβούνται κάτι; Όταν από τον πρόεδρο μας μέχρι το τελευταίο στέλεχος μας έχουμε πει, όπου υπάρχουν ευθύνες και όσο ψηλά και αν είναι αυτές να αποδοθούν, καταλαβαίνετε ότι αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται αμέσως. Στη Βουλή θα φανούν όλα”, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, που κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση για το "καταστρεπτικό πρώτο εξάμηνο του 2015”, σημειώνοντας πως οι ευθύνες δε μπορεί να παραγραφούν. "Ο κ. Τσίπρας έχει πολιτική ευθύνη γιατί είναι ο πρόεδρος της κυβέρνησης. Όταν ο κ. Βαρουφάκης λέει κάποια πράγματα και υπουργοί το παραδέχονται υπάρχει θέμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για εξεταστική επιτροπή”, ανέφερε.

"Οι πολίτες, οι καταστηματάρχες και ο μέσος Έλληνας αισθάνονται απροστάτευτοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει αυτή η κυβέρνηση; Δεν υπάρχει ασφάλεια και η κυβέρνηση αγνοεί το θέμα της ασφάλειας και υπάρχουν πολιτικές εντολές να μην εμπλέκεται η αστυνομία σε σχέση με τους γνωστούς-αγνώστους. Η ΝΔ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε όλη την κυβέρνηση σε θέματα ασφάλειας. Για να έρθουν επενδύσεις πρέπει υπάρχει περιβάλλον ασφάλειας. Προφανώς κλείνουν το μάτι στο ακροαριστερό τους ακροατήριο γιατί αισθάνονται ότι έχουν απομακρυνθεί από αυτό, από τότε που ήταν στο 3%, και τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπο να επανασυνδεθούν μαζί τους. Είναι υποχρέωση του κράτους και της Πολιτείας να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες και τις περιουσίες τους. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν το κάνουν”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας.

capital.gr