Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στο καραμανλικό στρατόπεδο
06/03/2017 14:44
Του Αδέξιου Δεξιού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στο καραμανλικό στρατόπεδο

Ξεκάθαρο μήνυμα, εκτός αλλά και εντός κόμματος, πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα αλλά ούτε και τα αντίμετρα και πως θα συνεχίσει να ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες, έστειλε ο Κυριάκος Μηστοτάκης. Εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις θέσεις που έχει εκφράσει, τονίζοντας πως στόχος των στελεχών δεν θα πρέπει να είναι αρεστοί στον κ. Τσίπρα, «αλλά χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας» όπως είπε.

Ενδιαφέρουσα ήταν η προτροπή που έκανε σε όσους αμφισβητούν τη γραμμή της «μη συναίνεσης» και της σκληρής στάσης προς την κυβέρνηση. Ουσιαστικά «έδειξε» προς το καραμανλικό στρατόπεδο που την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε αναταράξεις στην παράταξη.

«Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω. Είμαι βέβαιος όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι θα συμπορευθούν στον αγώνα για μεγάλη πολιτική αλλαγή» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είναι πλέον φανερό ότι η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε να έρθει σε ρήξη με όποιον επιμείνει να χαϊδεύει τον Τσίπρα και την παρέα του. Κι ελπίζουμε ο Κυριάκος να μην κάνει πίσω με την πρώτη κρίση και να στείλει στον αγύριστο όσους νομίζουν ότι πουλώντας «εθνική συνεννόηση» θα δώσουν χάρη και θα ρίξουν την κυβέρνηση στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με δραματικές, όπως είπε, συνέπειες για την πραγματική οικονομία, κάνοντας λόγο για εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος, πάγωμα οικονομικής δραστηριότητας, αναστολή επενδύσεων.

«Η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση δεν έχει επιτευχθεί, τα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν το 2018, ο κ . Τσίπρας έχει δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και θα περικοπεί το αφορολόγητο επιβαρύνοντας τους πιο αδύναμους Έλληνες. Η χώρα βουλιάζει σε ένα τέλμα αποσύνθεσης και μηδενισμού» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση είναι σε προφανή αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων και προκαλεί με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και ταυτόχρονα την αλαζονεία της και το πάθος της εξουσίας, για την ίδια την εξουσία. «Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα: Κομματικό αίσχος και διάλυση στον χώρο της δημόσιας υγείας, διαρκείς πειραματισμοί στην παιδεία, ανικανότητα, ιδεοληψίες στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, απόπειρες μονιμοποίησης συμβασιούχων, χαράτσια για τους δασικούς χάρτες, τεράστια προβλήματα στις συντάξεις, αντιπαραθέσεις υπουργών για τα εξοπλιστικά» είπε, θυμίζοντας πως η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε αναγνωρίσει ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα έχει μεγάλο κόστος.

Επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «είναι ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα, που δεν δικαιούται να βγάζει και γλώσσα από πάνω» για να προσθέσει ότι «η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν», ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητάς της κυβέρνησης, πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα.

«Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα. Και δεν θα νομιμοποιήσουμε μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά θα εμφανίζονται ως ισοδύναμα» τόνισε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει να τορπιλίσει ο ίδιος κάθε προσπάθεια συναίνεσης με το διχαστικό του λόγο, την διαρκή πόλωση, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες. «Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο» τόνισε χαρακτηριστικά.