Αυγενάκης: Δεν θα ψηφίσουμε ούτε το πρωτόκολλο ένταξης πΓΔΜ σε ΝΑΤΟ
09/01/2019 16:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυγενάκης: Δεν θα ψηφίσουμε ούτε το πρωτόκολλο ένταξης πΓΔΜ σε ΝΑΤΟ

"Αν ο Αλ. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την πάρει θα πρόκειται για μια ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία η οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον. Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Αν το εγκρίνει ο Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια".

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ρ/σ news247 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Σε ερώτηση για το τι μπορεί να πράξει ο ΠτΔ ο κ. Αυγενάκης απάντησε: "Να τον ρωτήσετε δεν είναι της παρούσης".

Και πρόσθεσε: "Θεωρούμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κατάπτυστη, θα προσπαθούμε να αποτρέψουμε την κύρωσή της, θα κάνουμε τα πάντα γι αυτό. Είναι και ατομική ευθύνη του κάθε βουλευτή. Δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην άγνοια. Κάνουμε υπομονή να ξεκαθαρίσει το Ποτάμι στη στάση του. Προέχει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα της κυβέρνησης που δεν υπάρχει. Όπως δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, έτσι δεν θα υπερψηφίσουμε και το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ". "

Καλούμε τον κ. Τσίπρα -συνέχισε- να πει στον ελληνικό λαό ποιοι είναι οι πρόθυμοι βουλευτές που θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να κρίνει ο ελληνικός λαός τα κίνητρά τους. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν έχει υπάρξει ποτέ στη μεταπολίτευση και δεν πρέπει να υπάρξει. Η πρόταση μομφής είναι ένα από τα όπλα που διαθέτουμε".Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε επίσης τα εξής: "Αφιερώνω τον τίτλο της εκπομπής σας "παιχνίδια εξουσίας" στους κ. Τσίπρα και κ. Καμμένο, παρακολουθούμε παιχνίδια για την καρέκλα από μια κυβέρνηση που βολοδέρνει. Μήπως τα αντισταθμιστικά είναι η διατροφή του κ. Τσίπρα στον κ. Καμμένο για το διαζύγιο; ".

Απάντηση Μαξίμου:

"Ο Γραμματέας της ΝΔ, κ. Αυγενάκης, ξεπέρασε σήμερα τον εαυτό του.

Όχι μόνο ενέπλεξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σενάρια συνταγματικής εκτροπής, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δήλωσε και ότι η ΝΔ "δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια".

Τι ακριβώς εννοεί ο γραμματέας της ΝΔ ότι θα κάνει;

Για κακή τύχη του κ. Αυγενάκη, υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα. Εάν τον ενοχλεί, μπορεί να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους συνομιλητές και νοσταλγούς του Παττακού που υπάρχουν στο κόμμα του, αφού πρώτα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίσει εάν συμμερίζεται ή αποδοκιμάζει αυτές τις απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο πανικός της ΝΔ είναι έκδηλος, τη διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και εάν έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να υποβάλλει πρότασης δυσπιστίας".

Πηγή:capital.gr