Ατακτη υποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία για τα ψιλικατζίδικα
06/09/2016 13:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ατακτη υποχώρηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία για τα ψιλικατζίδικα

Η κατακραυγή για την επιχειρούμενη αφαίρεση από τα ψιλικαζίκα των προϊόντων καπνού οδήγησε τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν πίσω την σχετική τροπολογία. Η προτεινόμενη ρύθμιση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα σχετικά σωματεία της Βορείου Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου πλήττει πάνω από 20.000 μικροεμπόρους.

Μετά από όλα αυτά οι 16 βουλευτές απέσυραν άρον-άρον την πρότασή τους αλλά κανεί δεν ξέρει αν αυτή η απόσυρση είναι τελεσίδικη ή θα επανέρθει το συγκεκριμένο μέτρο αργότερα.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία οι βουλευτές ζητούσαν την απαγόρευση πώλησης τσιγάρων από τα καταστήματα ψιλικών και ην νδιαθεσή τους μόνοπ από τα περίπτερα, από καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καταστήματα καπνικών προϊόντων και από ειδικούς χώρους σε υπεραγορές τροφίμων.

Ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίασε στο Twitter: «Με τροπολογία 16 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα & αποκλείονται 32.000 σημεία πώλησης, μονοπώλια, ανεργία!»

eleftherostypos.gr