Άτακτη υποχώρηση της Κονιόρδου για τα διατηρητέα κτίρια του Ελληνικού
04/05/2017 13:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άτακτη υποχώρηση της Κονιόρδου για τα διατηρητέα κτίρια του Ελληνικού

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου ανακάλεσε την αναπομπή προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) της επανεξέτασης τριών κτηρίων του Ελληνικού ως προς τον χαρακτηρισμό τους ή μη ως μνημείων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ανάκληση έγινε ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν στην αρχική εξέταση ώστε να αιτιολογείται η αναπομπή του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της η κυρία Κονιόρδου είχε ζητήσει να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις άλλων τριών κτηρίων, αποδεχόμενη εν μέρει τις ενστάσεις της «Επιτροπής Αγώνα» για το Ελληνικό ενώ στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου είχε κριθεί διατηρητέο μόνο ένα κτήριο.

Η υπουργός Πολιτισμού με το έγγραφό της με ημερομηνία 13 Απριλίου ζήτησε να εξεταστούν ως δυνάμει διατηρητέα το κέλυφος του κτηρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργου Ελέγχου και ο αρχικός πυρήνας του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων που σήμερα στεγάζει την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Επικαλέστηκε, δε, «αίτηση θεραπείας» της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού αν και στην προηγούμενη συνεδρίαση για το θέμα του Κεντρικού Συμβουλίου και οι τρεις αυτές περιπτώσεις είχαν αποδειχθεί εξαιρετικά αδύναμες και απορρίφθηκαν.

eleftherostypos.gr