Άρχισαν τα όργανα μεταξύ Τσίπρα- Καμμένου στον δρόμο προς τις κάλπες
10/02/2019 11:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισαν τα όργανα μεταξύ Τσίπρα- Καμμένου στον δρόμο προς τις κάλπες

Μετά τις δηλητηριώδεις μομφές που αντάλλαξαν πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης στην Βουλή, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής - καθώς έχει "εκπέσει" κοινοβουλευτικά από αρχηγός κόμματος- Πάνος Καμμένος, συνεχίζει να εκτοξεύει βέλη προς τον πρώην συνεταίρο του, ανοίγοντας όπως φαίνεται "κύκλο" ...παρεμβάσεων στα ΜΜΕ.

Το βράδυ της Παρασκευής , κάπου ανάμεσα σε ποιητικούς στίχους και σε μελοδραματικές αποστροφές, πιστοποιήθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής δηλαδή, ότι οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι, μόνον "βελούδινα", δεν χώρισαν.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για "ψυχρό εκτελεστή" ο οποίος απεργαζόταν καιρό την διάλυση του κόμματός του δια της "αποστασίας" βουλευτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρωθυπουργός "σήκωσε" το γάντι για πρώτη φορά και του απάντησε: Ευτυχώς που δεν σε άφησα να ρίξεις την κυβέρνησή σου για το Μακεδονικό, να γίνεις ο δεύτερος Σαμαράς της σύγχρονης ιστορίας.

Ο δρόμος για τις κάλπες θα είναι στρωμένος με αγκάθια για τους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους που μέχρι και λίγους μήνες πριν, φιλιούνταν, αγκαλιάζονταν και αντάλλαζαν φιλοφρονήσεις για το πόσο έντιμη ήταν η συνεργασία και η απόφαση για την κυβερνητική τους συμπόρευση.

Τον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει εξάλλου ο Π. Καμμένος τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν αποφασίσει ότι δεν θα επιτρέψει να του κλείσει το ...μαγαζί των ΑΝΕΛ , στην ταμπέλα του οποίου αναβόσβηνε: Δεν παραχωρώ την Μακεδονία.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλούν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ήταν εκείνος που έδωσε το στυλό στον Νίκο Κοτζιά να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς δεν συντάχθηκε μαζί της στην πρόταση μομφής που υπέβαλε τον Ιούνιο για να μπλοκάρει την διαδικασία.

Εκ του αποτελέσματος πάντως, με τους Ε. Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλο , Β. Κόκκαλη, Κ. Ζουράρι να δίνουν προ ολίγων εβδομάδων ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, μάλλον δικαιώνεται το Μαξίμου που όλο τον προηγούμενο καιρό διαμήνυε: Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να ρίξει την Κυβέρνηση.

Εφεξής και για όσο διάστημα απομένει μέχρι την προσφυγή σε εθνικές κάλπες το ερώτημα είναι εάν και τι μπορεί να πει ο Π. Καμμένος από όσα γνωρίζει ώστε να τινάξει την "μπάνκα" του κ. Τσίπρα στον αέρα.

Πηγή: capital.gr