Αρ. Μπαλτάς: Ακόμη απορώ γιατί με έδιωξε από το υπ. Παιδείας ο Αλ. Τσίπρας
19/11/2016 13:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αρ. Μπαλτάς: Ακόμη απορώ γιατί με έδιωξε από το υπ. Παιδείας ο Αλ. Τσίπρας

Την απορία του για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από τον ανασχηματισμό, εξέφρασε ο Αριστείδης Μπαλτάς.

«Για την απομάκρυνση επιτρέψτε μου μόνο να πω ότι μου έχει μείνει η απορία. Αλλά ως εκεί

Πάντως νομίζω πως δεν κατέστρεψα ούτε την παιδεία, ούτε τον πολιτισμό», δήλωσε ο πρώην υπουργός, σε συνέντευξη στα «Νέα».

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν ενστάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θητεία του, δεν το απέκλεισε. «Πιθανόν. Αλλά δεν μπορούσα να γνωρίζω περισσότερα», απάντησε.

Οταν ρωτήθηκε για την παραίτηση του Παναγιώτη Δούρου, ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι o διευθυντής του γραφείου του δεν παραιτήθηκε. «Του ζήτησα να φύγει με τη φράση ''δεν σου έχω πλέον εμπιστοσύνη''», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι «για λόγους προστασίας του ίδιου και επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργείται η αίοσθηση σκανδάλου, άφησα να εννοηθεί ότι πρόκειται για παραίτηση».

Ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με την Ρένα Δούρου για την επικείμενη απομάκρυνση εξηγώντας της τους λόγους. «Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι από τότε που απομακρύνθηκε ο Δούρος από το υπουργείο, τα έργα του ΥΠΠΟΑ με την Περιφέρεια άρχισαν να καθυστερούν και να εμφανίζουν προβλήματα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

imerisia.gr