Απόλυτη κάλυψη Μαξίμου στην Αν. Ξεπαπαδέα
09/04/2019 17:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απόλυτη κάλυψη Μαξίμου στην Αν. Ξεπαπαδέα

Την πλήρη κάλυψη και εμπιστοσύνη της κυβέρνησης απολαμβάνει η Γενική Γραμματέας κατά της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, όπως προέκυψε από δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, η κα Ξεπαπαδέα υπήρξε δικηγόρος σε εταιρεία που εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα και την εκπροσώπησε σε μια μόνο δίκη για οφειλές. Δεν καταλαβαίνω τι μεμπτό υπάρχει, εξήγησε και τόνισε ότι δημοσιεύονται για εκείνη σκοπίμως διαστρεβλωμένες ειδήσεις για να σπιλώσουν την τιμή και τη δουλειά της.

Σε ό,τι αφορά τα περί συμμετοχής της σε διοικητικό συμβούλιο εταιρείας ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο από την εν λόγω εταιρεία η κα Ξεπαπαδέα έχει παραιτηθεί από το 2015.

Τούτων δοθέντων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: για να δέχεται τέτοια επίθεση κάτι καλό κάνει και θα συνεχίσει να βρίσκεται στη θέση της για πολύ καιρό.

Επιτέθηκε μάλιστα στα ΜΜΕ που αποκαλύπτουν τις σχετικές ειδήσεις διερωτώμενος ειρωνικά πώς γίνεται τα διάφορα λαγωνικά της δημοσιογραφίας να μην έχουν βρει το σχετικό έγγραφο που δηλώνει την παραίτησή της από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ήδη από το 2015.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων για ασφαλιστικά Ταμεία και εφορία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε σχετική ερώτηση του Capital.gr ότι αμφότερες οι ρυθμίσεις θα φτάσουν στην ελληνική βουλή και θα αρχίσουν να υλοποιούνται πριν από το τέλος του Απριλίου.

Επιχείρησε ξανά να κλείσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, αποδίδοντάς τα όλα στην αξιωματική αντιπολίτευση ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis υπήρξε λάβρος για τις αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ αλλά και των ΜΜΕ, λέγοντας ότι εδώ υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Όταν η κυβέρνηση αφήνει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και απλώς φέρνει στον δημόσιο διάλογο πολιτικά τα θέματα θεωρείται παρέμβαση και όταν η ΝΔ επί των ημερών της έκανε πραγματικά κινήσεις που παρήγαγαν νομικά αποτελέσματα και συνιστούσαν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ή όταν βουλευτές απειλούν δικαστικούς τότε αυτό θεωρείται ότι προστατεύουν απλώς ως δικαιούνται την υπόληψή τους. Στο πλαίσιο αυτό εγκάλεσε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για απύθμενη πολιτική υποκρισία, αναφερόμενος ταυτόχρονα και στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.

Στο δ.σ. εταιρείας που αναλαμβάνει δημόσια έργα η Α. Ξεπαπαδέα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις που εγείρουν ερωτήματα αναφορικά με τη γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, και όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ, η Αναστασία Ξεπαπαδέα είναι μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το δημόσιο μέχρι και σήμερα.

Χθες εξάλλου, οι βουλευτές της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έφεραν στη Βουλή το θέμα της Α. Ξεπαπαδέα, καθώς όπως αποκάλυψε την Κυριακή το "Πρώτο Θέμα", η Α. Ξεπαπαδέα, διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτης του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρείας που κινείται εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Χ. Θεοχάρης επισημαίνει "το ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει από την αποκάλυψη αυτή".

Στη δίκη του επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαθεοδώρου ρωτά για τις σχέσεις Α. Ξεπαπαδέα με τον Αρτέμη Αρτεμίου και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ακόμη.

"Να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται", καλεί Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απάντηση της Α. Ξεπαπαδέα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κα Ξεπαπαδέα αναφέρει τα εξής:

"Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα και με μεγαλύτερη ένταση, μήπως και δημιουργηθεί αντιπερισπασμός για την υπόθεση Novartis, η καμπάνια σπίλωσης και συκοφάντησής μου από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και άλλα Μέσα παραπληροφόρησης.

Αφού απέτυχε η προσπάθεια να παρουσιαστώ ως στενή συνεργάτης ενός προσώπου, το οποίο μου είναι παντελώς άγνωστο και να εμφανιστώ ως δικηγόρος με επαγγελματική δράση δήθεν εις βάρος του δημοσίου, σήμερα μου αποδίδεται η ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου οικογενειακής επιχείρησης, από το οποίο έχω παραιτηθεί το Μάιο 2015.

Αντιλαμβάνομαι ότι με το έργο της η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει ταράξει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που ανενόχλητα λυμαίνονταν τη χώρα για δεκαετίες. Ενημερώνουμε τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους και τα πανικόβλητα αφεντικά τους, ότι δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε από τον αγώνα μας για κάθαρση του δημοσίου βίου. Ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων, προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε επίμονα και αδιάκοπα, μέσα από τη δράση της Γενική Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Συνιστούμε ψυχραιμία και δύναμη. Δεν κάνουμε βήμα πίσω".

Πηγή:capital.gr