Απολαύστε τον Καρατζαφέρη να αποθεώνει τον τέως βασιλιά, τις offshore του και τον Μιχαλολιάκο
12/04/2016 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απολαύστε τον Καρατζαφέρη να αποθεώνει τον τέως βασιλιά, τις offshore του και τον Μιχαλολιάκο

«Θα έβλεπα τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο σε ρόλο πρεσβευτή για την Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.


Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ο τέως βασιλιάς θα μπορούσε να έχει τον ρόλο πρεσβευτή, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία με χώρες που έχουν τη βασιλευομένη δημοκρατία ως πολίτευμα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε «υψηλότατη πρόκληση» ενδεχόμενη συνεργασία με τον γιό του τέως βασιλιά, Νικόλαο.

Αναφερόμενος στο νέο του κόμμα, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «καθαρά δεξιό κόμμα», βασική συνιστώσα του οποίου είναι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Εξηγώντας τις θέσεις του κόμματος του, είπε ότι είναι ευρωσκεπτικιστής και συμπλήρωσε ότι «με το ευρώ η οικονομία της Ελλάδας δεν θα έχει άνοδο».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι η τρόικα «μας μαστιγώνει άγρια και το 90% των βουλευτών παραμένουν μνημονιακοί».

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο κυβέρνηση Παπαδήμου, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση σχηματίστηκε με εντολή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. «Ο Παπούλιας με φώναξε και μου είπε, έλα δεν μπορώ να τα βρω με τους άλλους δυο», είπε εν συνεχεία.

Ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε και την περίοδο κατά την οποία επιβλήθηκαν τα capital controls, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «θα μπορούσε να τυπώσει όσα παράβολα θέλει, για να μην τρέχει ο κόσμος στις τράπεζες».

Ερωτηθείς για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι θα ασφάλιζε τα σύνορα της χώρας «για τους λαθρομετανάστες», ενώ σημείωσε ότι θα τους οδηγούσε μέσω πλοίων πίσω στη Συρία.

«Θα έβλεπα τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο σε ρόλο πρεσβευτή για την Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι, εάν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, ο τέως βασιλιάς θα μπορούσε να έχει τον ρόλο πρεσβευτή, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία με χώρες που έχουν τη βασιλευομένη δημοκρατία ως πολίτευμα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του πολιτεύματος στην Ελλάδα. Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε «υψηλότατη πρόκληση» ενδεχόμενη συνεργασία με τον γιό του τέως βασιλιά, Νικόλαο. Αναφερόμενος στο νέο του κόμμα, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «καθαρά δεξιό κόμμα», βασική συνιστώσα του οποίου είναι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Εξηγώντας τις θέσεις του κόμματος του, είπε ότι είναι ευρωσκεπτικιστής και συμπλήρωσε ότι «με το ευρώ η οικονομία της Ελλάδας δεν θα έχει άνοδο».

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι η τρόικα «μας μαστιγώνει άγρια και το 90% των βουλευτών παραμένουν μνημονιακοί». Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο κυβέρνηση Παπαδήμου, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση σχηματίστηκε με εντολή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

«Ο Παπούλιας με φώναξε και μου είπε, έλα δεν μπορώ να τα βρω με τους άλλους δυο», είπε εν συνεχεία. Ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε και την περίοδο κατά την οποία επιβλήθηκαν τα capital controls, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «θα μπορούσε να τυπώσει όσα παράβολα θέλει, για να μην τρέχει ο κόσμος στις τράπεζες». Ερωτηθείς για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι θα ασφάλιζε τα σύνορα της χώρας «για τους λαθρομετανάστες», ενώ σημείωσε ότι θα τους οδηγούσε μέσω πλοίων πίσω στη Συρία. «Πολύ έξυπνος ο Μπαλτάκος» Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Τάκη Μπαλτακο «πολύ έξυπνο άνθρωπο». «Ήταν πολύ καλός παίκτης στο πινγκ πονγκ που δεν βρήκε ποτέ καλό συμπαίκτη», πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συνεργαζόταν στο παρελθόν ο κύριος Μπαλτάκος.

Δεν αποκλείει συνεργασία με πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Σε ερωτήματα σχετικά με την Χρυσή Αυγή, ο κ.Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με πρώην βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ο ίδιος δεν είναι φασίστας . «Δεν είμαι φασίστας, αλλά δεν έχω ταμπού» τόνισε, επισημαίνοντας πάντως πως θα γίνει «face control» στο ποιοι θα έρθουν στο κόμμα του. Αίσθηση πάντως προκάλεσε ο τρόπος που μίλησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον οποίο χαρακτήρισε «πάρα πολύ καλό παιδί». «Δέχτηκα καλά οργανωμένη κοπτοραπτική επιθεση» Μιλώντας για την δικαστική του περιπέτεια, τις offshore και τα εμβάσματα, ο Καρατζαφέρης, είπε χαρακτηριστικά «εδέχθη μία επίθεση καλά οργανωμένη, κοπτοραπτική. Με κοίταζαν περίεργα στο δρόμο» και πρόσθεσε «όταν πήγα σε επίπεδο Εφετών, η απαλλαγή ήταν πανηγυρική. Απαλλάχθηκα από το Συμβούλιο Εφετών για τις μίζες και αθωώθηκα για τις offshore».

e-typos.com/gr