Από τους λεμονοστύφτες της Siemens στους «κόκκινους εργολάβους»
09/10/2016 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τους λεμονοστύφτες της Siemens στους «κόκκινους εργολάβους»

Άυριο είναι μεγάλη ημέρα. Θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλήσει στη Βουλή και να συγκρουστεί με τον Τσίπρα για… τη διαπλοκή. Θαύμα. Θα δουν πολλά τα μάτια μας. Ακόμη και τον γόνο μιας οικογένειας που άφησε το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου ως μια από τις πιο διαπλεκόμενες οικογένειες της χώρας, να μιλά για το απίστευτο αυτό φαινόμενο που κυριαρχεί οριζοντίως και καθέτως.

Δε λέμε, οι αμαρτίες γονέων δεν μπορεί και να στιγματίζουν τα τέκνα, ακόμη κι αν αυτά είναι του Μητσοτάκη. Όμως, όταν ο Κυριάκος (έτσι τον φωνάζουν, χωρίς επώνυμο για ευνόητους λόγους) έριχνε το γάντι στον Τσίπρα τι πίστευε; Ότι αυτός δεν θα το σηκώσει; Το πήρε μια χαρά ο Αλέξης και θα το εκμεταλλευτεί και ξέρετε γιατί; Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπλακεί βεβαίως αλλά δεν υπάρχουν και απτές αποδείξεις. Είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στις σχέσεις με επιχειρηματίες για να κάνουν τις δουλίτσες τους αλλά κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να τους κατηγορήσει για κάτι άμεσα.

Θα πάει λοιπόν η ΝΔ στη Βουλή και θα πει τι; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «κουμπάροι» στήριξαν τον Καλογρίτσα για να πάρει τηλεοπτική άδεια. Επίσης, ότι υπάρχει κάποια σχέση με τον Μαρινάκη και με τον Σαββίδη. Για παράδειγμα πώς παραιτείται ένα πουλέν της Αριστεράς, ο Αρβανίτης από το Κόκκινο και οι φήμες λένε ότι πάει στο κόμμα του Ιβάν Σαββίδη; Άρα κάποια σχέση υπάρχει και όσοι το υποστηρίζουν έχουν απόλυτο δίκιο.

Συμφωνούμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολλά κονέ με επιχειρηματίες και στήνει τη δική του διαπλοκή προκειμένου να κρατηθεί για χρόνια στην εξουσία. Και ότι ο Παππάς, σε ρόλο Μακιαβέλι της Αριστεράς, δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει υπόγεια deal, ποιος ξέρει έναντι ποιου ανταλλάγματος, και δεν εννοούμε χρηματικό απαραιτήτως.

Το ερώτημα που τίθεται και που μένει σαν έκφραση απορίας και στους πολίτες που θα βλέπουν τη Δευτέρα στη βουλή τη συζήτηση για τη διαπλοκή είναι «μας κοροϊδεύουν εντελώς»;

Κι εξηγούμαστε. Πώς μπορεί η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ να μιλούν για διαπλοκή και επιχειρηματικά συμφέροντα όταν έχτισαν την αυτοκρατορία τους στη Μεταπολίτευση χρησιμοποιώντας κάθε βρόμικο μέσο; Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι στις πλάτες τους παίχτηκαν παιχνίδια εξουσίας και διαπλοκής και κάποιοι έφαγαν τρελό χρήμα. Από την εποχή του Μποδοσάκη και του Πετζετάκη μέχρι τον Κοσκωτά, την Siemens, τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ΑΓΕΤ και την Καλτσεστρούτζι του μπαμπά Μητσοτάκη. Αλλά και με τη σημερινή διαπλοκή. Τους εθνικούς εργολάβους, τους προμηθευτές τύπου Σωκράτη, τον Μαρινάκη και ων ουκ έστιν αριθμός.

Θα ακούσουμε λοιπόν στη Βουλή μια ακόμη συζήτηση σε υψηλούς τόνους. Ο Κυριάκος (χωρίς επώνυμο) θα καταγγέλλει τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του Παππά, του Καμμένου ή του Σπίρτζη με τον Καλογρίτσα. Θα κάνει αναφορές στην Attica Bank και στο πάρτι που αποκάλυψε το πόρισμα Στουρνάρα και θα χειροκροτούν από κάτω οι βουλευτές που τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ο αρχηγός. Ο δε Αλέξης θα μιλήσει ξανά για τους λεμονοστίφτες της Siemens, για την off shore της Μαρέβα, για το πάρτι των εργολάβων στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Θα κάνει και αναφορές στις τράπεζες που έδιναν αφειδώς χρήματα και οι βουλευτές από κάτω με αριστερή οργή θα κάνουν καταγγελίες κατά των συναδέλφων τους.

Ε και; Το σόου που θα στηθεί μπορεί να σώσει τη χώρα από το φαινόμενο; Μαζεύονται 300 μαντραχαλάδες και κυράδες, μιλάνε για τη διαπλοκή του άλλου, κάνουν καταγγελίες και όλα εκεί τελειώνουν; Πότε θα σταματήσει άραγε όλο αυτό το πάρτι και θα πάνε φυλακή ορισμένοι; Πλήρωσε ο Ακης όλη τη διαπλοκή της Μεταπολίτευσης και μετά τέλος; Όλοι οι υπόλοιποι που τα πήραν και τα λαμόγια που ακόμη και σήμερα κάνουν δουλίτσες θα την γλιτώσουν; Και θα γελάνε με το θέαμα της κοκορομαχίας στη Βουλή;

Όλα γίνονται για το θεαθήναι. Και ο Τσίπρας που θα μας θυμίσει τις σχέσεις της Siemens με το παλιό πολιτικό σύστημα και ο Κυριάκος που θα μας πει για τον Καλογρίτσα και τους «αριστερούς» επιχειρηματίες. Ο κόσμος ζητά πράξεις ώστε να μην υπάρξουν άλλα εξοπλιστικά και μίζες, άλλα εκατομμύρια και λεμονοστίφτες, άλλα τηλεφωνικά κέντρα και άλλοι εθνικοί εργολάβοι με δικούς τους υπουργούς για να παίρνουν τα έργα.

Όταν θα πάψει να υπάρχει η διαπλοκή στην Ελλάδα, ή όταν εν πάση περιπτώσει θα μειωθεί στο ελάχιστο τότε θα επανέλθει και η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα. Μέχρι τότε όλοι ανεξαιρέτως θα βουλιάζουν στα… σ..ά.