Από τη μια ζυγαριά ο Ιβάν ο τρομερός, από την άλλη τα fake news του Μαξίμου
15/03/2018 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από τη μια ζυγαριά ο Ιβάν ο τρομερός, από την άλλη τα fake news του Μαξίμου

Κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε για αναταράξεις. Η υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη και τη βρομιάς γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πολύ χοντρή και δεν θα περάσει εύκολα

Ειδικά για την κυβέρνηση που σήμερα το παίζει «παρθένα» που παραπλανήθηκε από τον επιχειρηματία και διακορεύτηκε μιαν ώρα της νυκτός.

Ακούμε διάφορους αστείους τύπους, βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να ορκίζονται στην παρθενία της Αριστεράς, ότι η ΝΔ έφερε τον Σαββίδη στην Ελλάδα κι ότι η κυβέρνηση δεν έχει καλές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία. Μπούρδες, γι’ αυτό τρέμουν στο Μαξίμου μην τα πάρει στο κρανίο ο Ιβάν και αρχίσει να μιλάει. Και ποιος ξέρει και τι έχει να πει…

Επομένως, ποια θα είναι η στρατηγική της επόμενης ημέρας για τον Τσίπρα; Πώς θα «χωνευτεί» από την ελληνική κοινωνία το όπλο του Σαββίδη και τα όσα συνέβησαν;

Καλά μαντέψατε. Όπως χωνεύονται όλα όσα δεν αρέσουν στην κυβέρνηση. Δία της μεθόδου του αποπροσανατολισμού και του αντιπερισπασμού.

Είδατε την αθλιότητα που έκαναν προχθές με την αποστολή εγγράφων της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μια επιχείρηση στέλνει στον πρωθυπουργό μιας χώρας προτάσεις και αιτήματα κι αυτό είναι σκάνδαλο. Πρώτος αντιπερισπασμός.

Ο δεύτερος έρχεται σύντομα με τη μέθοδο της «διαρροής» στοιχείων σε γνωστές εφημερίδες. Μην απορήσετε αν την Κυριακή το Ντοκουμέντο βγει με κανένα «νέο σκάνδαλο». Ακούγεται ότι η κυβέρνηση ανασύρει την υπόθεση των δανείων των κομμάτων από τις τράπεζες που έχει εξαντληθεί εδώ και χρόνια. Όλοι πληρώνουν τις δόσεις τους, τα κόμματα έχουν «φάει στο κεφάλι» μνημόνιο και είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένα. Αλλά είναι σίγουρο ότι οι γνωστοί… φύλακες της δικαιοσύνης θα βγάλουν νέα πορίσματα, ονόματα τραπεζικών και άλλα πολλά και γλαφυρά, από αυτά που μπορούν να κρύψουν ένα όπλο σε κοινή θέα και μια εξόφθαλμη εύνοια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Εκτός από τα δάνεια των κομμάτων ενδεχομένως να βγουν κι άλλα «στοιχεία» για τη Novartis προκειμένου να είναι πλήρης ο αποπροσανατολισμός.

Κι αντί η κυβέρνηση να επιλέξει τις μάχες που πρέπει να δίνει, από τη μια κουκουλώνει τα πραγματικά σκάνδαλα κι από την άλλη παίζει την σκανδαλολογία στα δάχτυλα.

Έτσι είναι οι συμβιβασμοί. Από τη μια ζυγαριά ο Ιβάν ο τρομερός, από την άλλη τα fake news του Μαξίμου.