Από που κι ως που η ΝΔ ανήκει στον Καραμανλή ή τον Βαγγέλα;
08/01/2016 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Από που κι ως που η ΝΔ ανήκει στον Καραμανλή ή τον Βαγγέλα;

Αν καταλάβαμε καλά από τη χθεσινή συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Mega, αν ήθελε ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να κάνει δύο πράγματα:

1.Να επιστρέψει στη ΝΔ και να πάρει το κόμμα... χαλαρά.

2.Να μην επιστρέψει αλλά να φτιάξει κάτι καινούργιο, ένα δικό του κόμμα, μια «καθαρή» καραμανλική Νέα Δημοκρατία δηλαδή που θα ξεφορτωνόταν τους... ενοχλητικούς.

Τι να πει κανείς για τον άνθρωπο που φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα, για τον πολιτικό που όπως και ο ίδιος λέει είναι 40 χρόνια στην παράταξη και την υπηρετεί.

Κατ' αρχάς πρόκειται για πολιτική αθλιότητα και μια υπεροπτική στάση από την πλευρά του ίδιου του Βαγγέλα αλλά κυρίως από την πλευρά του Καραμανλή. Διότι αν ο ίδιος δεν ήθελε να γίνονται τέτοιες αναφορές στο πρόσωπό του θα έκοβε μαχαίρι τις κουβέντες. Το ότι δεν το κάνει δείχνει ότι πρόκειται για δικής του έμπνευσης σχέδιο, για μια ξεκάθαρη προσπάθεια να δείξει «ποιος είναι το αφεντικό».

Αλλά δεν καταλάβαμε καλά. Από που κι ως που η ΝΔ ανήκει στον Καραμανλή ή τον Βαγγέλα κι όχι στο λαό της; Γιατί δεν ανήκει στους οπαδούς της, στους αγνούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που θέλουν ένα κόμμα ισχυρό και σύγχρονο; Ποιος όρισε «ιδιοκτήτες» της παράταξης αυτούς που εγκατέλειψαν τη ΝΔ στην πιο κρίσιμη στιγμή; Ποιος τους είπε ότι μπορεί να κάνουν κουμάντο, να μπαίνουν και να βγαίνουν όποτε γουστάρουν και να ορίζουν ηγεσίες ή να εφαρμόζουν τις δικές τους πολιτικές; Ποιος του είπε του Καραμανλή ότι αν θέλει μπορεί να πάρει το κόμμα ή να το... συγχωνεύσει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τι υπεροψία είναι αυτή να θεωρείς ότι μπορείς να ελέγχεις ένα κόμμα δημοκρατικό, την τελευταία ελπίδα της χώρας; Και να το ελέγχεις λες και παίζεις... play station;

Όχι, η ΝΔ δεν είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι, αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

Κι από την άλλη, τι είναι αυτό που πέταξε ο Βαγγέλας; Ότι θα μπορούσε ο Καραμανλής να φτιάξει κάτι καινούργιο; Δηλαδή τι κάνει; Μας προαναγγέλλει διάσπαση αν εκλεγεί ο Μητσοτάκης; Θα πάρει τους καραμανλικούς και θα φτιάξει νέο κόμμα; Αυτή είναι υπεύθυνη στάση ενός πρώην αρχηγού της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού; Είναι στάση ενός Καραμανλή να παίζει τέτοιο ύπουλο παιχνίδι τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές; Και μάλιστα να το παίζει... δι' αντιπροσώπου;

Είναι πολύ λυπηρά όσα γίνονται στη ΝΔ τις τελευταίες ώρες με αποκλειστική ευθύνη της καραμανλικής πτέρυγας και του κ. Μεϊμαράκη. Αν ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας θέλει ένα τέτοιο κόμμα, έχει στο μυαλό του μια τέτοια παράταξη τότε ας μην κάνει τίποτε. Αλλιώς πρέπει να αντιδράσει. Όπως έλεγαν κάποτε για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται και δεν τιμαριοποιείται, το ίδιο ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους κάποιοι που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 08/01/2016 09:25:34

  Το τραγικό είναι ότι για να διατηρήσουν την ηγεμονία στην παράταξη, έκαναν συμμάχους τους αντιπάλους !!!!!!
  Τα βρήκαν με τον ΤΣΙΠΡΑ για να περάσουν τα μέτρα και να επανέλθει ο Καραμανλής ως σωτήρας μετά τα μνημόνια, αδιαφορώντας για την καταστροφή της χώρας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσια !

  Ο Σαμαράς ποτέ δεν θα θυσίαζε την πατρίδα για το προσωπικό του όφελος ! ! !

 2. God avatar
  God 08/01/2016 09:43:40

  Επειδή αναζωπυρώθηκε ενόψει εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, η κουβέντα περί καραμανλικών, αποσαφηνίζουμε: Καραμανλικός ειναι αυτος που πιστεύει και θαυμάζει τις αξίες και τις ιδέες που εισήγαγε και σφυρηλάτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην ελληνική πολιτική σκηνή!
  Αυτος που πιστεύει, οτι στην κυβερνησιμοτητα του έθνους, έχει νόμιμη μοίρα που διέπεται απο το κληρονομικό δίκαιο, ο κάθε απόγονος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ειναι απλά αφελής!!!

 3. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 08/01/2016 10:08:48

  Ο Περονισμός βούλιαξε την Αργεντινή...Διήρκησε περίπου 50 χρόνια. Άφησε πίσω του συντρίμια. Ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν.
  Ας τελειώνουμε με τον "Περονισμό" και στην Ελλάδα.

 4. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 08/01/2016 10:10:02

  Αν βγει ο Κυριάκος αυτό θα κάνει ο Καραμανλής.Θα κάνει κόμμα,θα πάρει τα 2/3 των βουλευτών και θα αφήσει πίσω σφραγίδα και τα χρέη.Τα χρέη που αυτός δημιούργησε.Όπως έκανε και στην Ελλάδα.
  Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος.Γι αυτό τακίμιασε και με τον Τσίπρα.Ταιριάζουν τα παιδιά.

 5. Parmen avatar
  Parmen 08/01/2016 14:50:54

  O καραμανλισμος του κωστακη ειναι επικινδυνος για τη χωρα.Καιρος να τελειωνουμε με τους ισμους.Αποδειχθηκαν ιστορικα επικινδυνοι για την Ελλαδα.

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 08/01/2016 15:42:54

  Νομίζω ότι η περίοδος μετά την παραίτηση Σαμαρά και κυρίως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και την επιχειρούμενη, από τότε, αλλαγή ηγεσίας, είναι η μόνη περίοδος στην οποία υπάρχει πραγματική απονομιμοποίηση Σαμαρά.

  Ο λόγος πιστευω ότι είναι ότι μετά την αποχώρηση Σαμαρά από την αρχηγία οι Καραμανλής-Μεϊμαράκης ένιωσαν "ελεύθεροι" να αποστασιοποιηθούν από το έργο Σαμαρά. Αυτό όμως "χτύπησε" στους νεοδημοκράτες και ασχέτως εάν βρέθηκε ένα 40% (ή όσο ήταν τέλος πάντων, εγώ δεν το πιστεύω αυτό το ποσοστό) να ψηφίσει Βαγγέλα μέσω των καραμανλικών μηχανισμών, στον κόσμο της ΝΔ η ζημιά εις βάρος του Καραμανλή έχει γίνει.

  Η οικτρή πραγματικότητα για τον Καραμανλή είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει την αρχηγική νομιμοποίηση που είχε έστω και έναν χρόνο πριν, με τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.

  Στην ουσία, υπονομεύοντας τον Σαμαρά ακόμη και πριν την 25η Ιανουαρίου (οπως μπορούμε να καταλάβουμε εκ των υστέρων ότι συνέβαινε τελικά), ο Καραμανλής πριόνισε το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται/καθόταν. Και τώρα πια η ΝΔ παύει να είναι το κληρονομικό του χωράφι, διότι με τις φιλοτσιπρικές, αντινεοδημοκρατικές του ενέργειες υπονόμευσε τον ίδιο του τον εαυτό, ως "φυσικού" ηγέτη της ΝΔ.

  Ο Σαμαράς προβάλλει σήμερα πια πολύ πιο φυσιολογικά ως ο κατεξοχήν νομιμοποιημένος ηγέτης της ΝΔ. Και το αστείο είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε γι' αυτό, παρά να εμμείνει σε μια μετρημένη και ήρεμη, αλλά επίμονη υπεράσπιση των πεπραγμένων του.

 7. Ιωάννης Κομνηνός avatar
  Ιωάννης Κομνηνός 08/01/2016 21:18:47

  Δεν είδα να ασκεί καμμια επιρροή όταν πήρε θέση στο δημοψήφισμα ο Κωστάκης. Δεν εχει κύρος , ειδικό βάρος, ούτε κυρίαρχο πολιτικό λόγο. Το ξέρει και ο ίδιος γιαυτό προτιμά να παίζει το κρυφτούλι χρησιμοποιώντας κάτι τελειωμένους δορυφόρους - γραμματοκομιστές και μετά όταν κάτι στραβώνει "άλλοι" κύκλοι του να διαψεύδουν. Δεν άρθρωσε κουβέντα εναντίον του Τσίπρα όλα αυτά τα χρόνια, τουναντίον μέσω και πάλι "μπροστινών" διοχέτευε εύφημες μνείες.Θέλει να ελέγχει το κόμμα σαν επιτραπέζιο παιχνίδι, σαν το "στρατέγκο" να πούμε που παίζαμε παιδιά για να ασχολείται με κάτι. Όλα αυτά μέχρι τη Κυριακή το βράδυ που #metonkyriako θα δωθεί ένα τέλος στο άρρωστο αυτό κλίμα που μαραζώνει τη Παράταξη !!!

 8. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 09/01/2016 01:34:40

  @ Ιωάννης Κομνηνός,

  Τό ἐπίθετο του παραμένει Μητσοτάκης καί ἡ ἀδελφή του εἶναι ἡ Ντόρα. Αὐτά δέν μοῦ ἐμπνέουν ἐμπιστοσύνη, ἔχω τούς ἐνδοιασμούς μου. ᾿Εκτός ἄν ὁ ῎Αδωνις εἶναι μέρος τῆς ἀνασυγκρότισης τοῦ κόμματος.

  Προτιμῶ ὁ ΣΑΜΑΡΑΣ νά ἀναλάβη πρωτοβουλίες τήν ἐπόμενη τῶν ἐκλογῶν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.