Απλώς... ακολουθούν
27/07/2016 19:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απλώς... ακολουθούν

Με χαρά είδαμε τη ΝΔ να «σηκώνει» το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για το «αριστερό μνημόνιο». Μπράβο και στον Μητσοτάκη που στοχοποιεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα. Όμως, να μας συγχωρήσει η χάρη τους εκεί στη Συγγρού, αλλά ο πρωθυπουργός τους έχει πάρει τα... εσώρουχα επικοινωνιακά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση διαμορφώνουν την επικαιρότητα και η ΝΔ απλώς ακολουθεί. Ο πρωθυπουργός παίζει μπάλα μόνος του στο γήπεδο και οι υπόλοιποι είτε χειροκροτούν είτε αποδοκιμάζουν στις εξέδρες και περιμένουν μήπως η μπάλα πάει προς τα εκεί.

Ο Τσίπρας μοιράζει φιλοδωρήματα για τους φτωχούς και για όσους τους έκοψε το ΕΚΑΣ η αριστερή κυβέρνηση και το κόμμα των νοικοκυραίων απλά παρακολουθεί.

Ο Τσίπρας ανακοινώνει αλλαγές στο Σύνταγμα κι ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο γκρίνια, κριτική και επιθέσεις αλλά από ουσία μηδέν.

Που είναι π.χ. οι προτάσεις για το τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με το ΕΚΑΣ; Πώς θα βοηθήσει τους φτωχούς και τους χτυπημένους από την κρίση; Εμφανίζεται ο Τσίπρας ως προστάτης των αδικημένων, παίρνει εκείνο το κακόμοιρο ύφος του αριστερού που δήθεν κάνει επανάσταση κι εξαγγέλλει ασπιρίνες ενώ η ΝΔ κρύβεται, άντε το πολύ να βγάλει καμιά ανακοίνωση για να μη λένε ότι παρέδωσε τα όπλα.

Ενώ και σε πολιτικό επίπεδο, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός να κάνει ανοίγματα ακόμη και στον γραφικό Λεβέντη και διεμβολισμούς στο κέντρο ενώ η Νέα Δημοκρατία ακόμη ασχολείται με το ποιος θα στηρίξει τον Μητσοτάκη κι αν οι καραμανλικοί θα σηκώσουν το φρύδι ως ένδειξη δυσαρέσκειας.

Πάμε σε διακοπές, κι αντί να είναι η κυβέρνηση στριμωγμένη είναι η ΝΔ σε θερινή αφασία. Οι περισσότεροι κορυφαίοι κάνουν «αποχή» ή βρίσκονται σε καλοκαιρινή διάθεση. Όταν π.χ. εξαφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα για να φωνάξει κάπως, η ΝΔ μοιάζει με τη «Μαρία της σιωπής» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Πέραν από τεσσάρων – πέντε στη Βουλή, όπως ο Δένδιας, ο Τζαβάρας, ο Βρούτσης, οι υπόλοιποι είναι εξαφανισμένοι. Εκτός κι αν ασχολούνται με τη σύνταξη του προγράμματος που θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, οπότε... έχει ο Θεός.

Έτσι, όμως, δεν τραβάει το πράγμα. Και ειδικά τώρα που η Βουλή ουσιαστικά πέφτει σε θερινή νάρκη και όλοι περιμένουν το φθινόπωρο, είναι δεδομένο ότι ο Τσίπρας κερδίζει τις εντυπώσεις και η ΝΔ μαζεύει τα μπουγαδόνερα.

Ασφαλώς και κάθε κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όμως, αυτή η κυβέρνηση που στήνει φιέστες και κόβει κορδέλες λες και είμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να μείνει σε χλωρό κλαρί. Κάποιοι στη ΝΔ καλό είναι να μη σκεφτούν να πάνε διακοπές γιατί μπορεί να γυρίσουν και ο Τσίπρας να τους έχει πάρει την ταυτότητα. Και μετά να ψάχνονται για να βρουν τι έφταιξε.