Απίστευτη καταγγελία: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δηλώνει στην εφορία τα γραφεία του από το 2001
24/11/2016 22:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτη καταγγελία: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δηλώνει στην εφορία τα γραφεία του από το 2001

Σε σοβαρές καταγγελίες ότι είναι αδήλωτο στην εφορία το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ώστε να μην καταβάλλονται οι σχετικοί φόροι προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς.

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου του 2016 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στην αρμόδια ΔΟΥ 16 διαδοχικές δηλώσεις, μία για κάθε έτος από το 2001 κι μετά. Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταβάλλει για το ακίνητο ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε τον μετέπειτα ΕΝΦΙΑ.

«Είναι η απόλυτη απόδειξη μιας ιστορίας η οποία δεν είναι καθόλου νόμιμη», ανέφερε, ενώ κι ο «γαλάζιος» βουλευτής Νότης Μηταράκης παίρνοντας το λόγο, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απέφευγε να πληρώνει φόρους όπως οι υπόλοιποι πολίτες.

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για το αδήλωτο κτίριο της Κουμουνδούρου

Την απάντηση του στη ΝΔ έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την καταγγελία ότι επί 16 χρόνια το κτίριο της Κουμουνδούρου δεν είχε δηλωθεί στην Εφορία.

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο καθώς όπως αναφέρουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως:

  • Το κτίριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016
  • Τοτε ως όφειλαν έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ απο το 2014 και ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτίριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το καθεστώς το 2016.

Πηγή:imerisia.gr