Απειλητική επιστολή στον Πρόεδρο του ΣτΕ
27/07/2017 19:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απειλητική επιστολή στον Πρόεδρο του ΣτΕ

Απειλητική επιστολή φέρεται να έλαβε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το bloko.gr, το πρωί της 18ης Ιουλίου έφθασε στο σπίτι του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ένας φάκελος, χωρίς στοιχεία αποστολέα. Κρίθηκε ύποπτος από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος ενημέρωσε -ως όφειλε- την αρμόδια υπηρεσία. Η διαδικασία, που ακολουθήθηκε, ήταν η γνωστή και η προβλεπόμενη.

Αστυνομικός της Προστασίας Ευπαθών Στόχων πήγε στο σπίτι, πήρε τον φάκελο και τον πέρασε από το ειδικό μηχάνημα x-ray του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στο μηχάνημα δεν απεικονήθηκε η παραμικρή απειλή στον φάκελο και ο αστυνομικός τον επέστρεψε στην κατοικία του προέδρου του ΣτΕ, αλλά τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, καθώς ο Νίκος Σακελλαρίου απουσίαζε εκτός Αθηνών.

Έξι ημέρες αργότερα, ο Πρόεδρος άνοιξε τον φάκελο, είδε το απειλητικό μήνυμα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον αστυνομικό. Διαβάστε τί έγραφε η απειλητική επιστολή.

ΝΔ: Εντονη ανησυχία για την απειλητική επιστολή στον πρόεδρο του ΣτΕ

"Οι πληροφορίες για απειλητική επιστολή αγνώστων προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου – ενέργεια την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα – προκαλούν έντονη ανησυχία", αναφέρει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ , το οποίο προσθέτει πως:

"Φαίνεται, ότι οι επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη αποθρασύνουν τους εκφραστές της βίας και της ανομίας".

Στο ίδιο πλαίσιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι ομοίως

"αποθρασύνουν και τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες η ανοχή και η προστασία που παρέχουν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής σε μέλη του "Ρουβίκωνα”, που εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο".

capital.gr