Απειλεί με παραίτηση και ο Τσακαλώτος
18/04/2016 21:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απειλεί με παραίτηση και ο Τσακαλώτος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ενημερώσει - προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απο την προηγούμενη εβδομάδα οτι θα επανεξετάσει την παραμονή του στην κυβέρνηση, εαν παραβιαστούν σοβαρές κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης, όπως για παράδειγμα η διαφύλαξη του αφορολόγητου ορίου.


Ενδεχόμενη διαφοροποίηση και παραίτηση από το οικονομικό επιτελείο, δεν σημαίνει αυτόματα πάντως και απόσυρση της εμπιστοσύνης του προς την κυβέρνηση, έχει διαβεβαιώσει ο υπουργός Οικονομικών το Μέγαρο Μαξίμου - δηλαδή ακόμα κι αν φύγει από υπουργός θα παραμείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, άρα δεν τίθεται θέμα μείωσης της κοινοβουλευτικής δύναμης του κόμματος.

Η στάση αυτή δεν είναι άσχετη από την οργανωμένη κίνηση που έκανε η εσωκομματική τάση "53+" στην οποία ανήκει ο κ. Τσακαλώτος, την περασμένη Παρασκευή, επικρίνοντας την κυβερνητική ηγεσία μεταξύ άλλων και για υπερβολικές υποχωρήσεις έναντι των δανειστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια στάση είναι πιθανόν να επιλέξουν και άλλοι υπουργοί μέλη των "53+" όπως ο Θοδωρής Δρίτσας. Η αριστερών κλίσεων εσωκομματική ομάδα, που έχει ουσιαστικά το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει τηρήσει ορισμένες δεσμεύσεις που εχει παράσχει προς το κόμμα, για ανυποχώρητη στάση σε κρίσιμα θέματα κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Απέχει ωστόσο αρκετά από την επιλογή να "ρίξει" την κυβέρνηση - για την ακρίβεια δεν είναι μέσα στη στρατηγική της μια τέτοια κίνηση.

e-typos.com