Απεγνωσμένες προσπάθειες Τσίπρα να πείσει το κόμμα του
02/02/2016 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απεγνωσμένες προσπάθειες Τσίπρα να πείσει το κόμμα του

Πανικόβλητος ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται απανωτά χαστούκια από τους τροικανούς από τη μια και από τους «πλανημένους» πολίτες από την άλλη. Και από τους πρώτους, εντάξει συνηθισμένος είναι να τα δέχεται. Από τους ψηφοφόρους του, όμως, δυσκολεύεται να το αποδεχθεί.

Κάθε μέρα που περνά και ένα σοκ έρχεται για τους πολίτες ενώ ο πρωθυπουργός, τρομαγμένος από την πρωτοφανή κινητοποίηση των αγροτών και τις φήμες ότι δεν θα ψηφίσουν κάποιοι «αγροτοπατέρες» βουλευτές, έσπευσε να μιλήσει στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πήρε τρεις φορές, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» και αυτό πρόσθεσε, «σε κάποιους δεν αρέσει, αλλά δεν είναι αυτοί που μας νομιμοποιούν και μας στηρίζουν». Είναι ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι «αυτό θα κάνουμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας» και όπως είπε «θα τα καταφέρουμε».

Στην τοποθέτησή του για τις κινητοποιήσεις ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

1. Το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, επωφελούνται από τη πρότασή μας. Και αυτό γιατί βασική μας επιλογή είναι να μην μειώσουμε εκ νέου τις συντάξεις, ενώ μοιράζουμε τις εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, ώστε ο καθένας να επιβαρύνεται ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση.

2. Δεν είναι αλήθεια ότι η πρόταση της κυβέρνησης επιβαρύνει αβάσταχτα τον αγροτικό κόσμο. Η επιβάρυνση από 15-25 ευρώ το μήνα, μετά από μια τετραετία, γιατί θα είναι σταδιακές οι αυξήσεις των εισφορών, προκειμένου ο αγρότης να πάρει μια σύνταξη αξιοπρέπειας και όχι φιλοδώρημα, κατά σχεδόν τριακόσια ευρώ υψηλότερη, δεν είναι ούτε αβάσταχτη, ούτε παράλογη, ούτε αποτελεί επιβάρυνση άνευ αντικρίσματος.

3.To 2014 οι αγρότες πλήρωσαν συνολικά 411 εκατομμύρια για φόρους, ενώ το 2016 θα πληρώσουν περίπου 225 εκατομμύρια. Κι αυτό γιατί με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις.

Έχει πράγματι ενδιαφέρον η τοποθέτησή του. Δείχνει πανικό και προσπάθεια να «φωτογραφίσει» τους.. καλομαθημένους αγρότες και να τους στοχοποιήσει έναντι άλλων εργαζόμενων. Είναι σίγουρο ότι οι αγρότες στα μπλόκα διαβάζοντάς όλα αυτά δεν θα χάρηκαν και πολύ.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτό που είπε για τις εκλογές. Τρεις φορές ο λαός του έδωσε νομιμοποίηση. Επομένως... σκάστε πολίτες και σταματήστε να διαμαρτύρεστε.

Αλλά να θυμηθούμε ότι την πρώτη φορά που νίκησε στις εκλογές, νίκησε εξαιτίας των ψεμάτων, της εξαπάτησης του λαού ο οποίος τώρα ζητά εξηγήσεις.

Τη δεύτερη ο λαός εξαπατήθηκε με το άθλιο αυτό δημοψήφισμα. Αλλά ακόμη και με το 62% του «όχι», να θυμίσουμε ότι έγινε «ναι» μέσα σε λίγες ημέρες; Δεύτερη προκλητική εξαπάτηση.

Η τρίτη τον Σεπτέμβριο ήταν λιγότερο κοροϊδία και περισσότερο ανοχή. Ο κόσμος τον ανέχθηκε αν και ήξερε ότι δεν θα μπορεί να περιμένει κάτι καλό. Αλλά χωρίς αντιπολίτευση ψήφισε τον μονόφθαλμο στους τυφλούς.

Το γεγονός ότι ο Τσίπρας επικαλείται τις νίκες του δείχνει ότι είναι έτοιμος να ηττηθεί. Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Οι μειώσεις των συντάξεων έρχονται, όπως έρχεται και το φορολογικό που προβλέπει επιπλέον 300 εκατ. ευρώ έσοδα από φόρους.

Έρχονται τρελά γλέντια.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. λαέρτης avatar
    λαέρτης03/02/2016 09:28:00

    Αν δεν πάρει η ΝΔ 40% στις εκλογές που έρχονται θα είναι θαύμα !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.