«Αντιμέτωποι» με τα φουστάνια...  του Μήτσου οι ΑΝΕΛ
18/09/2017 18:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αντιμέτωποι» με τα φουστάνια... του Μήτσου οι ΑΝΕΛ

Επιτέλους, η κυβέρνηση κάνει έργο. Δεν κοιμάται όπως φανταζόμαστε και σίγουρα είναι ιδιαίτερα υπερκινητική ώστε να στέλνει στη Βουλή και κρίσιμα για τη χώρα νομοσχέδια.

Αφού καθάρισε με την οικονομία και βγαίνουμε από τα μνημόνια, αφού έλυσε το πρόβλημα των επενδύσεων και αφού η πετρελαιοκηλίδα ήταν… σταγόνα στον ωκεανό του Σαρωνικού που διογκώθηκε από τους δημοσιογράφους, έφτασε η ώρα για τα πιο σοβαρά.

Και φανταζόμαστε ότι γι’ αυτό το νομοσχέδιο που περίμεναν όλοι έγινε και το υπουργικό συμβούλιο.

Η κυβέρνηση κατέθεσε λοιπόν το νομοσχέδιο με τίτλο: Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου-Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με το νομοσχέδιο εισάγονται ρυθμίσεις για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και ορίζεται, ειδικότερα, ότι το πρόσωπο έχει δικαίωμα: α) Στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ως στοιχείου της προσωπικότητάς του, β) στον σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά του φύλου του.

Επίσης, προβλέπεται ότι ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά χαρακτηριστικά του, περιλαμβάνει, δε, την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στη βούληση του προσώπου.

Ακόμη, ορίζεται ότι σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρημένου φύλου, το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει τη διόρθωση του καταχωρημένου φύλου του, ώστε αυτό να αντιστοιχεί στη βούληση, την προσωπική αίσθηση του σώματος και την εξωτερική του εικόνα. Εξάλλου, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου, η οποία γίνεται με δικαστική απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 782 του Κ. Πολ. Δ. και δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική αγωγή ή επέμβαση. Κατά την καταχώρηση της δικαστικής απόφασης στο ληξιαρχείο διασφαλίζεται η μυστικότητα της μεταβολής και της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γέννησης έναντι όλων. Επιτρέπεται, δε, μόνο μία φορά η αλλαγή της νέας ληξιαρχικής πράξης.

Με το σχέδιο νόμου επιδιώκεται η θέσπιση, για πρώτη φορά, ενός συγκεκριμένου ειδικού νομοθετήματος με το οποίο καθιερώνεται μία κατά το δυνατό απλή διαδικασία για τη διόρθωση του καταχωρημένου φύλου των διεμφυλικών προσώπων (τρανσέξουαλ, τρανς), αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.

Πραγματικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια κυβέρνηση… τραβεστί. Για να δούμε θα κρυφτεί ο Καμμένος και οι ψεκασμένοι κάτω από τα… φουστάνια του Μήτσου που τον φωνάζουν Μήτση;