Ανησυχία Σαμαρά για τα εθνικά θέματα
24/11/2016 16:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανησυχία Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Την έντονη ανησυχία του για τις ταυτόχρονες διπλωματικές εντάσεις που επιχειρούν να προκαλέσουν Τουρκία και Αλβανία εξέφρασε ο κ. Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά οι δύο γειτονικές χώρες εγείρουν με τόση ένταση και την ίδια στιγμή ζητήματα όπως για την Συνθήκη της Λωζάννης ή την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Ιονίου και του λεγόμενου «τσάμικου». Στην ερώτηση δε αν ο ίδιος εκτιμά πως οι κινήσεις των κ.κ. Ταγίπ Εντογάν και Εντι Ράμα συνδέονται με την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης είπε πως «όταν δεν εκπέμπεις ακτινοβολία σταθερότητας τότε δίνεις δικαιώματα».

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή αναφορά του κ. Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε πως είναι λογικό όταν μια κυβέρνηση συμπιέζεται από τα αρνητικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων και τα νέα επώδυνα δημοσιονομικά και εργασιακά μέτρα να σκέφτεται τις εκλογές.

Αναφορικά με το Κυπριακό εξήγησε ότι οι συζητήσεις ποτέ δεν σταματούν και τόνισε ότι το ζήτημα του εδαφικού είναι κορυφαίο.

Τέλος, σχολίασε πως η διεθνής σκακιέρα ανακατατάσσεται, πως η Αμερική βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και η Ευρώπη σε προεκλογική.

Πηγή: protothema.gr