Ανίκανη η κυβέρνηση βλέπει την Ελλάδα να βουλιάζει
18/03/2016 14:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανίκανη η κυβέρνηση βλέπει την Ελλάδα να βουλιάζει

O Μπαλτάς είχε χαρακτηρίσει την Ειδομένη... τιμητική εικόνα για την Ελλάδα. Άλλοι υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν μπορούν να διώξουν με τη βία τους πρόσφυγες οι οποίοι δεν θέλουν να πάνε σε hot spots παρ' ότι τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά.

Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η Ειδομένη είναι ένα σύγχρονο Νταχάου. Είναι απορίας άξιον πώς δύο υπουργοί στην ίδια κυβέρνηση, που κάθονται στο ίδιο τραπέζι κι έχουν τον ίδιο προϊστάμενο, να έχουν τόσο εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις.

Εκτός κι αν το Νταχάου είναι... τιμητικό για την Ελλάδα. Εκτός κι αν τελικά όλο αυτό στήθηκε για να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο ανοικτός είναι στα «ανοικτά» σύνορα.

Και οι δύο υπουργοί, αλλά και ολόκληρη η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται για όλα όσα συμβαίνουν. Απλά οι δυο συγκεκριμένοι κύριοι επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα σκορποχώρι που ο καθένας κάνει και λέει ό,τι του γουστάρει.

Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς στόχευση, χωρίς ίχνος ευαισθησίας κι ας το παίζουν προοδευτικοί, οι άνθρωποι αυτοί διαχειρίζονται τη μεγαλύτερη ελληνική κρίση. Για σκεφτείτε δηλαδή να κάνουν... ντου οι Τούρκοι και να πρέπει να γίνει υπουργικό συμβούλιο για τη διαχείριση της κρίσης. Ο Μπαλτάς θα καλωσορίζει τον τουρκικό στρατό και ο Κουρουμπλής θα υψώνει σημαία επανάστασης.

Δεν είναι καθόλου αστεία αυτή η διαφοροποίηση για την Ειδομένη. Όλος ο πλανήτης έχει δει εικόνες ντροπής, η χώρα θυμίζει Νταρφούρ και ο μέντορας του Τσίπρα ο Μπαλτάς λέει ότι είναι τιμή μας. Κάτι που πιστεύει και ο πρωθυπουργός ενώ άλλοι βλέπουν την ξεφτίλα που γίνεται και το παίζουν ευαίσθητοι και τάχαμου φιλάνθρωποι.

Τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να διαχειριστεί χιλιάδες πρόσφυγες. Θα γίνουν πολλές... Ειδομένες αν δεν ληφθούν μέτρα. Ήδη στον Πειραιά η κατάσταση είναι αφόρητη. Ήδη σημειώνονται συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Χθες λίντσαραν Αφγανό που βίασε κοριτσάκι 7 ετών στην Ειδομένη. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Κανείς δε λέει ότι φταίνε συλλήβδην όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες, φτωχοί, απελπισμένοι και διωγμένοι από πολέμους. Αλλά θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι που είτε είναι κακούργοι, είτε θα γίνουν παράνομοι λόγω συνθηκών, που θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη χώρα.

Ποιος θα τα αντιμετωπίσει; Ο ένας που λέει ότι είναι τιμή μας ή ο άλλος που μιλά για σύγχρονο Νταχάου; Το θέμα είναι πώς αυτή η ανίκανη κυβέρνηση βλέπει να εξελίσσεται ένα δράμα.