Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Σαρίδης- Τέλος και η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων
30/05/2019 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Σαρίδης- Τέλος και η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων

Την διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη προκαλεί η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη.

Η ανεξαρτητοποίηση έγινε γνωστή με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαρίδης ήταν ο βουλευτής που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όταν ο Πρωθυπουργός την ζήτησε από την Ολομέλεια, μετά από την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη.

Παρ' ότι ο βουλευτής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όμως, ο Β. Λεβέντης δεν τον διέγραψε από την ΚΟ του κόμματος με το επιχείρημα πως 'δεν θα τον κάνουμε μάγκα'. Η μη διαγραφή Σαρίδη κρατούσε εν ζωή το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη στην Βουλή με όλα τα προνόμια που συνεπάγεται αυτό.

Η ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη "ρίχνει” στους τέσσερις τους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων και σημαίνει την διάλυση της ΚΟ τους.

Β. Σαρίδης: Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν δημοκρατικό κόμμα

"Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα. Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη" δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο Γιάννης Σαρίδης αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Σαρίδης σημείωσε ότι το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. "Εκεί", δήλωσε ο κ. Σαρίδης, "συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων".

Υποστήριξε ακόμα ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 και διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο Γιάννης Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Τέλος, ο Γιάννης Σαρίδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε: "Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου".

Β. Λεβέντης: Η ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη φέρνει στο μυαλό μου την υπόθεση Συμπιλίδη

"Η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Σαρίδη φέρνει στο μυαλό μου την υπόθεση Συμπιλίδη. Δυστυχώς, ο συγκεκριμένος βουλευτής έγινε αποστάτης της παράταξης", δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης στο ραδιόφωνο Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη δήλωσε πως τα τελευταία δυο χρόνια δεν συμμετείχε στις κομματικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Απρίλιο.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, κατήγγειλε σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του ιδίου και της Ένωσης Κεντρώων. Μάλιστα τόνισε ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ απέκλεισαν υποψήφιους Ευρωβουλευτές, αλλά και τον ίδιο, με αποτέλεσμα να μην περάσει το μήνυμα του κόμματος στο εκλογικό σώμα. Αυτό που δεν έγινε πριν από λίγες μέρες στις Ευρωεκλογές θα γίνει τώρα στις εθνικές εκλογές, στρατευμένοι όλοι στον κοινό στόχο για την είσοδο του κόμματος στην νέα Βουλή. Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι η Ένωση Κεντρώων θα ξεπεράσει το κατώφλι του 3% και θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εθνικών εκλογών.

Η Ένωση Κεντρώων θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά της, που αφορά τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας. Για παράδειγμα, ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, μείωση των βουλευτών στους 150, ποινικοποίηση του ρουσφετιού, καθιέρωση της απλής αναλογικής και σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των δημοσίων δαπανών με επικεφαλής, δια κληρώσεως, εισαγγελέα δικαστικό λειτουργό από το σώμα των εφετών δικαστών.

Πηγή: Capital.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ