Ανασχηματισμός - πυροτέχνημα πριν τις εκλογές – Νέες υποσχέσεις από το Μαξίμου
16/07/2018 11:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασχηματισμός - πυροτέχνημα πριν τις εκλογές – Νέες υποσχέσεις από το Μαξίμου

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Η αναγγελία για τριπλές κάλπες τον Μάιο σε συνδυασμό με τη φιέστα που ετοιμάζει το Μαξίμου στις 20 Αυγούστου και με δεδομένη τη «μετέωρη» σχέση με τον Πάνο Καμμένο φέρνουν στην επιφάνεια το ενδεχόμενο των πολιτικών εξελίξεων ακόμη και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας δομικός και παράλληλα «προεκλογικός» ανασχηματισμός αμέσως μετά την 20ή Αυγούστου και πριν από τη ΔΕΘ, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να ανέβει στη Θεσσαλονίκη με «ατζέντα υποσχέσεων και παροχών». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το στοίχημα του Μαξίμου θα είναι ένα μπαράζ επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων που θα υποστηρίζουν στελέχη όπως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο Πάνος Σκουρλέτης, αλλά και ο Παύλος Πολάκης.

Το μεγάλο ερώτημα στον επικείμενο ανασχηματισμό είναι τι θα γίνει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχει πλέον τελειώσει την «αποστολή» του.

Ως προεκλογικού χαρακτήρα σχολιάστηκε και η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρεία προοδευτική συμμαχία, ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο, ώστε να ανασυγκροτηθεί η χώρα, να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα.

«Η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη. Πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία έγκαιρα, για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα, να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές, να επιλύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα, να θέσουμε το μέλλον σε γερές βάσεις ώστε να μην βρεθούμε ποτέ ξανά, στην κατάσταση του 2010», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης στο «Εθνος»: «Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται μια ευρεία προοδευτική συμμαχία, ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο, το οποίο ακριβώς θα αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες, αυτό το “ξέφωτο” στο οποίο μπαίνουμε και στο οποίο θα βρεθούμε οριστικά μετά την 21η Αυγούστου».

Υποστήριξε ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν ένα μικρό κόμμα «ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης με διαφορετικά υποκείμενα, ένας αστερισμός πολιτικών δυνάμεων που θα αναλάβει να κάνει τις αναγκαίες ρήξεις, μετασχηματισμούς και αλλαγές, που επί χρόνια όσοι κυβερνούσαν, με στόχο «την εξουσία για την εξουσία» αδιαφόρησαν», ενώ απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την ιδιότητα του κορμού της προοδευτικής παράταξης και τόνισε ότι «ασφαλώς υπάρχουν δυνάμεις και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν θέση και ρόλο σε αυτή».

«Εχουμε δεσμεύσεις που έρχονται από το παρελθόν και συνεχίζονται και στο μέλλον, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσουμε» σημείωσε ο υπ. Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, (ΣΚΑΪ) αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας.

Αν και υποστήριξε ότι στις 20 Αυγούστου «βγαίνουμε από τα Μνημόνια», ωστόσο παραδέχθηκε ότι τη «διανομή των πλεονασμάτων θα τη διαπραγματευτούμε κυρίως με τους εαυτούς μας και στη συνέχεια με το ευρωπαϊκό σύστημα». «Εχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που υπάρχει, αλλά μέσω αναδιανομών των πλεονασμάτων οι άνθρωποι και οι γενιές που επλήγησαν περισσότερο από τα Μνημόνια θα βρεθούν σε σαφώς καλύτερη θέση», σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ): «Η κυβέρνηση έχει ένα χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι διαθέτει τα απαραίτητα κοινωνικά αντανακλαστικά προκειμένου η πολιτική αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου αυτής της περιόδου να αφορά και εκείνους που έπληξε πραγματικά η οικονομική και κοινωνική κρίση. Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα θα αναμετρηθούν και η κυβέρνηση, με τις πολιτικές που θα ξεδιπλώσει και η αντιπολίτευση, με τις εναλλακτικές προτάσεις που θα καταθέσει».

Πηγή: eleftherostypos.gr