Ανασκευάζει ο Πιτσιόρλας για την υπόθεση Novartis
24/02/2018 10:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανασκευάζει ο Πιτσιόρλας για την υπόθεση Novartis

Με δήλωση του ο υφυπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης Στέργιος κάνει λόγο για "πρωτοφανή παραποίηση" των δηλώσεων που έκανε στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπως αυτές μεταφέρθηκαν από τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis φερόταν να είχε δηλώσει ότι "δεν έπρεπε ο φάκελος να έρθει στη Βουλή". Με ανακοίνωση του δηλώνει: "Μου προξενεί κατάπληξη η πρωτοφανής παραποίηση των όσων απόψε είπα στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα αναλυτικά στις αρνητικές παρενέργειες του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να αλλάξει. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια", αναφέρει στη δήλωσή του.

Παράλληλα, το ΑΠΕ σε νεότερο τηλεγράφημα του έστειλε ορθή επανάληψη του επίμαχου τηλεγραφήματος από το οποίο απουσίαζε η επίμαχη τοποθέτηση. Πιο συγκεκριμένα το νέο τηλεγράφημα αναφέρει τα εξής: "Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι θα πρέπει να λυθούν μερικά βασικά θέματα, για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις. "Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (...)Έχουμε ένα κακό νόμο περί ευθύνης υπουργών . Αυτός υποχρεώνει να πάει στην Βουλή ο φάκελος για τα πολιτικά πρόσωπα πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση", υπογράμμισε. Στο θέμα των φαρμάκων πρέπει να λύσουμε θεσμικά θέματα για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα". Πρόσθεσε δε ότι "σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε βρεθεί ενδεχομένως και άλλες φορές, γιατί η ρίζα βρίσκεται ακριβώς στο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να το αλλάξουμε".

Στην αρχική εκδοχή του τηλεγραφήματος περιλαμβανόταν η φράση: "Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα (...) Στη Βουλή ήρθε ένας φάκελος, που διαβάζοντάς τον κάποιος, δεν μπορεί να σχηματίσει εικόνα. Δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος", φέρεται να ανέφερε, στην φράση η οποία αφαιρέθηκε από το αρχικό κείμενο.

capital.gr