Αναψε «φωτιές» η επιστολή Λοβέρδου στην Εξεταστική για την Υγεία – Μιλά για προκατασκευασμένο πόρισμα
26/07/2017 16:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναψε «φωτιές» η επιστολή Λοβέρδου στην Εξεταστική για την Υγεία – Μιλά για προκατασκευασμένο πόρισμα

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στην εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία από την επιστολή που απέστειλε σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνεχεία όσων δήλωσε για προκατασκευασμένο πόρισμα από την πλειοψηφία της επιτροπής.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, είχε κατηγορήσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, με δήλωσή του στις 20 Ιουλίου, ότι έχουν στήσει επιχείρηση σκευωρίας εναντίον του ιδίου και των άλλων πρώην υπουργών Υγείας.

«Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμά τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως»
, είχε αναφέρει ο κ. Λοβερδος.

Διαβάστε την επιστολή Λοβέρδου

ror1 Αναψε «φωτιές» η επιστολή Λοβέρδου στην Εξεταστική για την Υγεία - Μιλά για προκατασκευασμένο πόρισμα

ror2 Αναψε «φωτιές» η επιστολή Λοβέρδου στην Εξεταστική για την Υγεία - Μιλά για προκατασκευασμένο πόρισμα
ror3 Αναψε «φωτιές» η επιστολή Λοβέρδου στην Εξεταστική για την Υγεία - Μιλά για προκατασκευασμένο πόρισμα

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας άσκησε δριμεία κριτική στην επιστολή του κ. Λοβέρδου προκαλώντας την αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών. Μετά από μακρά συζήτηση, η επιτροπή αποφάσισε την αποστολή των εγγράφων του κ. Λοβέρδου στη Επιτροπή Κοινοβουλευτική Δεοντολογίας. “Ο Λοβέρδος έκανε και σε αυτή την εξεταστική αυτό που έκανε και στην Επιτροπή και για τα ΜΜΕ. Ήθελε να αποδομήσει την επιτροπή γιατί φοβόταν μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με αυτόν” και στη συνέχεια πρότεινε “το έγγραφο να σταλεί στην επιτροπή δεοντολογίας και αυτή να αποφασίσει τι θα γίνει”.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι «θεωρώ ως επιτροπή δεν έχουμε αρμοδιότητα να κρίνουμε δηλώσεις βουλευτών» και επεσήμανε ότι «στην επιστολή δεν υπάρχει κάποια προσωπική προσβολή».

Λοβέρδος: «Θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο με όλες μου τις δυνάμεις»

Με αφορμή την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος προέβη σε δήλωση, η οποία έχει ως εξής:

«Ενημερώθηκα πως σήμερα η πλειοψηφία της στημένης Εξεταστικής με τα προαποφασισμένα πορίσματα και τους κατασκευασμένους μάρτυρες, χωρίς να αναγνώσει την σύντομη απάντησή μου στην υβριστική επιστολή τους, επιδόθηκε σε αυτό που έχει συνηθίσει: στις ύβρεις και τον λαϊκισμό.

Αν είχαν και στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια θα με καλούσαν να τα πουν μπροστά μου ώστε να μπορώ να τους απαντήσω. Η δειλία τους όμως δεν τους το επέτρεψε.

Μετά λοιπόν τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία από μέλη της πλειοψηφίας διαπιστώνω οτι όσα δήλωσα και έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ μα πάρα πολύ επιεική. Με την σημερινή τους ιταμή συμπεριφορά Βουλευτές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας απέδειξαν οτι επειδή έχουν χρεωκοπήσει πολιτικά πράγματι έχουν φτάσει σε έσχατο σημείο πολιτικού ευτελισμού και ηθικής εξαχρείωσης.

Τους ενημερώνω πως θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο με όλες μου τις δυνάμεις.

Όσο για την παραπομπή των πρακτικών και των δηλώσεών μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας θερμές ευχαριστίες γιατί με αυτή τους την απόφαση μου δίνουν το βήμα που μου στέρησαν σήμερα».

eleftherostypos.gr