Ανάκληση της πώλησης βλημάτων εξετάζει η Επιτροπή - "Όχι" σε αίτημα Ν.Δ
28/11/2017 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάκληση της πώλησης βλημάτων εξετάζει η Επιτροπή - "Όχι" σε αίτημα Ν.Δ

Προς ανάκληση της συμφωνίας για πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία οδεύει η Βουλή, μετά από την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.

H Επιτροπή δέχθηκε ομόφωνα πρόταση που κατέθεσαν οι Νίκος Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) να συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με αντικείμενο να ανακληθεί η απόφαση (σ.σ. της Επιτροπής), με την οποία είχε συμφωνήσει για την πώληση πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο Νίκος Φίλης κάλεσε και κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλήτην πλειοψηφία να "μην κλείνει τα μάτια στην Υεμένη" σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση επί "προσωπικού" ενώ ούτε λέξη δεν εκστόμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, περιοριζόμενος στην υπεράσπιση του Πάνου Καμμένου

"Όχι" σε Ν.Δ

Παράλληλα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση της ΝΔ να κληθούν στην επιτροπή πρόσωπα που έχουν ανάμειξη στην υπόθεση.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την απόρριψη του "γαλάζιου" αιτήματος ανέφεραν πως η συγκυβέρνηση επιχειρεί να κουκουλώσει την υπόθεση επειδή... πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Οι ίδιες πηγές τοποθετούν στο κάδρο και τον κ. Φίλη μετά την πρόταση του για ακύρωση της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει να παρουσιαστούν ενώπιον της Επιτροπής Εξοπλισμών και να την ενημερώσουν αναλυτικά, ο Έλληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, Πολυχρόνης Πολυχρονίου, ο πρόξενος στο Ριάντ, Ηλίας Κλουβάτος, ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Αμύνης Αντιναύαρχος, Κυριάκος Κυριακίδης, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος, Κοσμάς Βούρης, ο διοικητής της Ε.Υ.Π., Γιάννης Ρουμπάτης, ο αποπεμφθείς από τον Πάνο Καμμένο Ταξίαρχος, Μιχαήλ Παπαδάκης, ο επιχειρηματίας μεσάζοντας, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οικονομολόγος, Τζον Σφακιανάκης, καθώς και όλοι οι αξιωματικοί που υπέγραψαν στις 14/6/2017 το φύλλο ενημερώσεως εισηγήσεως, υποδηλώνοντας ότι ο εντολέας για την υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο ήταν ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ