Αλλαγή πλεύσης - Δρίτσας: Η Cosco θα δώσει αναπτυξιακή τροχιά στο Λιμάνι
12/04/2016 15:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγή πλεύσης - Δρίτσας: Η Cosco θα δώσει αναπτυξιακή τροχιά στο Λιμάνι

Πυρά εναντίον της αντιπολίτευσης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του για τον ΟΛΠ, εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο Θοδωρής Δρίτσας, κατηγορώντας την για συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης της αλήθειας και απαξίωσης των πάντων προς χάριν της φθοράς της κυβέρνησης. "

Έχουμε μια αντιπολίτευση που επιδίδεται σε μια πολιτική απαξίωσης των πάντων… Οι αντίπαλοί μας έχουν μάθει στο yes man… Είναι επικίνδυνοι, ανεύθυνοι, καταστροφικοί για τη χώρα, ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή", είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι έδωσε απαντήσεις με τον πιο αντικειμενικό τρόπο στην συμφωνία πώλησης του ΟΛΠ και τόνισε ότι δεν έκανε ποτέ προσωπική πολιτική.

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντικές τροποποιήσεις στη συμφωνία με την Cosco για το Λιμάνι του Πειραιά, οι οποίες ήταν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Μεταξύ των τροποποιήσεων ανέφερε την εξαίρεση της έκτασης των λιπασμάτων στην Δραπετσώνα, την εξαίρεση της σχολής των λιμενοφυλάκων και την εξαίρεση των θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών του λιμενικού σώματος, καθώς επίσης και τα ακίνητα του ΟΛΠ που είναι εκτός της λιμενικής ζώνης.

Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι όλες αυτές οι τροποποιήσεις έγιναν σε διάστημα δέκα ημερών, παρά την έντονη κριτική που ασκήθηκε περί καθυστερήσεων στον διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΠ, ενώ αντίθετα απέδωσε την καθυστέρηση του διαγωνισμού στον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ και των υποψήφιων επενδυτών. Τέλος, για το προσφυγικό, ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά και εξέφρασε την άποψη ότι το επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους.

Είπε επίσης ότι η παρουσία της Cosco θα δώσει αναπτυξιακή τροχιά στο λιμάνι του Πειραιά.

imerisia.gr