Αλέξης... Σώρρας
30/08/2016 18:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξης... Σώρρας

Θυμηδία προκάλεσε για άλλη μια φορά η εμφάνιση του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος μάζεψε πάνω από 700 άτομα στην Τρίπολη και τους έλεγε ότι έχει 600 δισ. ευρώ και τους καλούσε να μην πληρώσουν τους φόρους αλλά να πάνε στην εφορία. Εκεί θα συμπληρώσουν αίτηση που θα λέει ότι η εφορία μπορεί να διεκδικήσει τα λεφτά από την... περιουσία του Σώρρα.

Ο άνθρωπος αυτός εδώ και χρόνια κοροϊδεύει τρελά τον κόσμο αλλά για να μαζεύει τόσο κόσμο όπου πάει και να ανοίγει γραφεία σε όλη την Ελλάδα δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε έχει δίκιο αυτός και πράγματι έχει 600 δισ. οπότε μπορεί να πληρώσει το χρέος που είναι 320 δισ. και να καθαρίσουμε μια για πάντα (αρκεί να τον κάνουμε πρωθυπουργό) είτε είμαστε λαός ηλιθίων. Όχι όλοι, αλλά μεγάλο μέρος.

Η δεύτερη επιλογή είναι προσβλητική αλλά συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, όχι γιατί ο κόσμος πιστεύει σε διάφορους τύπους που γυρίζουν και λένε ό,τι τους κατέβει. Αλλά γιατί μέσα σε λίγα χρόνια δύο φορές πίστεψε δύο άλλους... Σώρρες.

Ο ένας είναι ο Γ. Παπανδρέου που είπε ότι «λεφτά υπάρχουν» και εκτίναξε το έλλειμμα και το χρέος μέχρι να μας βάλει στο μνημόνιο.

Ο άλλος είναι ο... Αλέξης Σώρρας. Και γιατί να ασκούμε κριτική στον αυθεντικό όταν ο Τσίπρας αποδείχθηκε μεγαλύτερος ψεύτης; Ο πρωθυπουργός μας αποδείχθηκε ο καλύτερος πωλητής ονείρων, πούλησε με τον τόνο το νέο «νερό του Καματερού» που λέγεται... αριστερή διακυβέρνηση.

Τι 600 δισ. ευρώ; Ο Τσίπρας μας υποσχέθηκε σκίσιμο μνημονίων, μείωση φόρων, λεφτά και δουλειές για όλους, καταπολέμηση της διαπλοκής, κυνηγητό της φοροδιαφυγής. Έκανε τίποτε από αυτά; Μόνο τηλεοπτικές άδειες πουλάει σε μια διαδικασία που μόνο στην Ουγκάντα μπορείς να συναντήσεις.

Ο Αλέξης... Σώρρας γύριζε από χωριό σε χωριό από το 2012 και μετά και πουλούσε «αέρα κοπανιστό». Ο κανονικός Σώρρας τουλάχιστον έχει και μια δικαστική απόφαση που λέει ότι δεν ξέρουν οι δικαστές αν υπάρχουν τα 600 δισ.

Οι Έλληνες είναι ευκολόπιστοι, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Κι άλλοι λαοί επίσης πιστεύουν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Όμως, το «πάρτι» ψεμάτων που στήθηκε τα τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Ο λαός το πληρώνει, όμως, μέχρι πότε θα το ανέχεται;