Αλέξη, ο Κυριάκος δεν είναι Βαγγέλης!
19/01/2016 20:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλέξη, ο Κυριάκος δεν είναι Βαγγέλης!

Σκεφτείτε την εξής εικόνα. Στο Μαξίμου πάει ο Μεϊμαράκης, ως νέος πρόεδρος της ΝΔ κι όχι ο Μητσοτάκης. Μπαίνει μέσα ο Βαγγέλας με τον αέρα του νικητή, του κυρίαρχου της κεντροδεξιάς με τις πλάτες του Βούδα της Ραφήνας και λέει στον πρωθυπουργό. «Αλέξη μου, αγορίνα μου, τους σκίσαμε όλους. Εγώ θα λέω σε όλα ναι κι εσύ θα κάνεις ότι τσακωνόμαστε. Εγώ θα είμαι μόνιμα στην αντιπολίτευση, εσύ με τις δικές μου πλάτες θα είσαι στο Μαξίμου κι άμα θέλει ο Θεός μπορεί να πέσεις και να γίνω κι εγώ πρωθυπουργός».

Ο δε Αλέξης του απαντά: «Βαγγέλη μου, μόρτη μου και καραμπουζουκλή μου, έτσι σε θέλω λεβέντη μου. Ό,τι σου λέει ο Καραμανλής και ο Προκόπης θα κάνεις και μπορεί να δεις κάποια στιγμή... προκοπή. Μέχρι τότε, έλα να περάσουμε το ασφαλιστικό, να περάσουμε το ΕΣΡ μαζί, να πούμε μαζί στο ΔΝΤ ναι σε όλα και να αλλάξουμε μαζί τη δημόσια διοίκηση. Εγώ θα διορίζω τις ξαδέρφες μου, εσύ κανέναν ανιψιό και όλοι θα είμαστε χαρούμενοι. Έλα αγόρι μου Βαγγέλα να γράψουμε μια τρελή ιστορία... συναίνεσης για το καλό της πατρίδας. Και του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως, βεβαίως».

Κάπως έτσι φανταζόμαστε την πρώτη συνάντηση, κάπως έτσι την είχε σχεδιάσει και ο Αλέξης. Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον κόσμο της ΝΔ που τους χάλασε τα σχέδια.

Η μαγιά της συναίνεσης που όλα τα χωνεύει δεν τους βγήκε. Η ΝΔ είναι ξανά κόμμα, είναι όρθια και παλεύει να φτιάξει μια παράταξη που θα διεκδικήσει την εξουσία, που θα αμφισβητεί την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς. Δεν ξέρουμε αν ο Κυριάκος θα τα καταφέρει ή αν πρόκειται για μια «φούσκα» που θα σκάσει. Ελπίζουμε ότι όσοι είναι άξιοι στη ΝΔ θα τον στηρίξουν και θα του δείξουν ποιος είναι ο ορθός δρόμος.

Όμως, η συνάντηση στο Μαξίμου ήταν προδιαγεγραμμένη ότι θα ναυαγήσει. Ένα ακόμη επικοινωνιακό τερτίπι του Τσίπρα ήταν. Όπως αυτό του ορισμού συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό προκειμένου να εγκλωβίσει τη ΝΔ. Το ίδιο έκανε και σήμερα. Ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να βρουν κοινούς τόπους για την κόντρα με το ΔΝΤ που ζητά νέα μέτρα, για το Ασφαλιστικό που έχει κολλήσει, για το ΕΣΡ, την γκάφα του αιώνα από τον Παππά και για τα θέματα κοινωνικής διοίκησης και της αναμόρφωσης που χρειάζεται.

Αλλά δεν έχουμε καταλάβει κάτι. Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγη πριν από 4 μήνες κι έκανε κυβέρνηση με τους ψεκασμένους με την υπόσχεση ότι θα διαχειριστεί καλύτερα το μνημόνιο; Γιατί ζητά τώρα συνενόχους στο έγκλημα που ο ίδιος έστησε; Ο Τσίπρας δεν πήρε πάνω του την πρόταση για το ασφαλιστικό και ο Κατρούγκαλος δεν έφερε το έκτρωμα για το οποίο μιλάμε όλοι τώρα; Ο Τσίπρας δεν καθυστέρησε πάλι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τώρα το ΔΝΤ πιέζει για νέα μέτρα;

Ο Παππάς δεν δημιούργησε μπάχαλο με το νομοσχέδιό του για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, δήθεν για να καθαρίσει το τοπίο, όταν ο ίδιος είναι που τα έχει κάνει πλακάκια με καναλάρχες;

Και για ποια μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση μιλά; Τη μεταρρύθμιση των ανιψιών, ξαδέρφων, γκόμενων και συντρόφων που διορίζονται κατά δεκάδες;

Εντάξει, ο πολιτικός πολιτισμός πάντα θα υπάρχει αλλά πεδίο συνεννόησης σε μείζονα θέματα δεν μπορεί να υπάρξει με τη ΝΔ για ένα απλό λόγο. Γιατί τα λάθη έχουν ιδιοκτήτη και αυτός είναι ο Τσίπρας. Ας μην ψάχνει συνενόχους στο έγκλημα λοιπόν ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aethlios avatar
  Aethlios 19/01/2016 20:49:15

  Το νέο επιθετικό δίδυμο της ΝΔ Κυριάκος-Άδωνις, θα ζαλίσει τα γερασμένα ιδεολογικά back του συριζα. Ο ένας θα μοιράζει και ο άλλος θα καρφώνει! Κάτι σε εποχή Βαζέχα-Σαραβάκου θα ζήσουμε... Ας ευχηθούμε οι ευρωπαίοι να κάνουν υπομονή μέχρι θα βγεί ο Κυριάκος και να μη μας αποβάλλουν πρόωρα από την ομοσπονδία.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 20/01/2016 08:55:52

  Η ΝΔ δεν πρέπει να κάνει το λάθος να κάνει προτάσεις για το ασφαλιστικό. Η ΝΔ πρέπει να εμμείνει στη θέση "όλα οφείλονται στο ότι εσείς καταστρέψατε όσα είχαν γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014". Το πώς θα λύσουν τώρα οι Συριζαίοι το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι πρόβλημα της ΝΔ.

  Αυτό για αρχή. Για τη συνεχεια και για όσους ρωτούν "εσείς τι θα κάνετε", η απάντηση εδώ είναι ότι με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, οι παραδοχές για την οικονομία θα ήταν τελείως διαφορετικές. Με μια κυβέρνηση η οποία α) διωχνει κάθε είδους επενδύσεις, β) έχει κάνει τις τράπεζες ζόμπι και ανίκανες να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, "πραγματική" (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει) και μη, γ) χαλάει το κλίμα κάθε τρεις και λίγο προσποιούμενη ότι "διαπραγματεύεται" για να ικανοποιήσει τα χαϊδεμένη αυτάκια του πολιτικού της ακροατηρίου και δ) δεν έχει κατά νουν στο παραμικρό το συμφέρον της χώρας, δεν είναι δυνατόν να βγει άκρη.

  Άρα, η ΝΔ θα κάνει την όποια διαπραγμάτευση με διαφορετικές παραδοχές από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ πάμε κάθε τρεις και λίγο προς τα πίσω. Δέστε π.χ. τι συμβαίνει με τον νέο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων. Επειδή δεν της προέκυψε υποψήφιος της αρεσείας τους και επειδή πιο πριν στην Σαββαΐδου την είχε διορίσει ο Σαμαράς, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι ακέφαλος για τρεις μήνες και προβλέπεται να παραμείνει ακέφαλος επειδή αυτός που είχε το καλύτερο βιογραφικό παλιά δούλευε στο δικηγορικό γραφείο του... Φορτσάκη! Και πηγαίνουν όλα πίσω, σε όλα τα επίπεδα, διότι η κυβέρνηση δεν θα έχει το ΣΔΟΕ στα χέρια της για να του κάνει τη χρήση που νομίζει αυτή (για αυτό γίνεται όλος ο καβγάς, να θυμηθούμε ότι ήδη πριν τον Ιανουάριο του 2015 ο Τσίπρας έλεγε ότι θα πάει ΕΥΠ [βαθύ κράτος], ΑΣΕΠ [πελατειακότητα] και ΣΔΟΕ [οικονομική εξουσία] απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού!).

  Πώς λοιπόν να κυβερνηθεί η χώρα με αυτούς τους όρους; Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει σωστή διακυβέρνηση. Πώς να μην λένε οι δανειστές όλο "κόψτε και κόψτε και κόψτε και κόψτε";

  Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει, τι κοσμογονία είχε γίνει στα δυόμιση - για την ακρίβεια, στα δύο, μέχρι τις ευρωεκλογές - χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά: Η κυβέρνηση είχε υπερεπίτευξη στόχων τον έναν μετά τον άλλον και είχε αρχίσει να περνάει ένα σω ρό τις φοροαπαλλαγές, καμία φορά και χωρίς την έγκριση της τρόικας. Έδωσε και το αλήστου μνήμης κοινωνικό μέρισμα. Όλα αυτά, επειδή πήγε καλά την οικονομία, κυβέρνησε σωστά την οικονομία και άλλαξε εντελώς το κλίμα.

  Και αν τον Σεπτέμβριο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ένιωθε πίσω της ζεστή την λαϊκιστική ανάσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι θα είχε καταφέρει πολύ περισσότερο στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από τα Μνημόνια.

  Αυτό είναι το στοίχημα που μπορεί και πρέπει να επιτύχει η κυβέρνηση της ΝΔ και υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακόμη και εάν αναγκαστεί να πάει σε κάποια μείωση συντάξεων, αυτή μπορεί να είναι όλως προσωρινή και να την πάρει και πίσω αργότερα, εάν αποδειχθεί ότι η οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις - και μπορεί όντως να πάει καλύτερα από τις προβλέψεις. Αλλά αν πάμε σε υπερβολική αύξηση εισφορών (ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους, όπως το πάει η κυβέρνηση), τότε το σύστημα της ιδιωτικής οικονομίας θα καταρρεύσει και, ακόμη και εάν υποτεθεί ότι αποφεύγει για μερικούς μήνες τις μειώσεις συντάξεων, αυτές θα είναι συντριπτικές αμέσως μετά, διότι οι εισφορές θα είναι ακόμη λιγότερες από ό,τι σήμερα.

  Αυτά πρέπει να βγει και να πει η ΝΔ, ας ελπίσουμε να τα πεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.