Ακάρ: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο
02/11/2018 10:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακάρ: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο

Την ώρα που το γεωτρύπανο «Φατίχ» κάνει βόλτες στην Μεσόγειο η τουρκική ηγεσία εντείνει τις δηλώσεις – προειδοποιήσεις για τα δικαιώματα της Άγκυρας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει το μπαράζ δηλώσεων για την Κύπρο και το Αιγαίο. «Όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο δεν μπορεί να πετύχει κανένα σχέδιο που δεν θα υπάρχει η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι «πρέπει να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Ως αποτέλεσμα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κανένα τετελεσμένο χωρίς την Τουρκία».

Την ίδια στιγμή το γεωτρύπανο «Φατίχ» έχει φτάσει στο σημείο που θα πραγματοποιήσει γεώτρηση. Βρίσκεται 60 μίλια νότια της Αττάλειας όπου εκεί θα παραμείνει για περίπου 5 μήνες μαζί με ένα βοηθητικό σκάφος. Θα κάνει γεώτρηση σε 5.500 μέτρα και εν συνεχεία ενδέχεται να πάει και πιο κοντά στην Κύπρο.

Πηγή: skai.gr