Αιχμές Τίμερμανς προς την Ελλάδα για τα κονδύλια του προσφυγικού
01/11/2017 10:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιχμές Τίμερμανς προς την Ελλάδα για τα κονδύλια του προσφυγικού

Την απορία και την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ, ο κ. Τίμερμανς σημείωσε μεν ότι η κατάσταση στα ελληνικά έχει βελτιωθεί, σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια, επεσήμανε ωστόσο ότι σε κάποια από αυτά τα πράγματα παραμένουν δύσκολα.

"Κάποιες φορές αναρωτιέμαι, γιατί παίρνει τόσο καιρό να αξιοποιηθεί η μεγάλη χρηματοδότηση που έχουμε θέσει στη διάθεση της Ελλάδας, για να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα στα νησιά. Θα ήθελα να μάθω γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό;" διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

"Θα επιμείνουμε με τις ελληνικές Αρχές να κάνουν αυτό πρέπει να γίνει".

Ο κ. Τίμερμανς ανέφερε ότι συμπάσχει με τους δημάρχους των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού καθώς –όπως είπε– νιώθουν εγκαταλελειμμένοι επειδή δεν έχουν την υποστήριξη που δικαιούνται.

Ο κ. Τίμερμανς επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να λειτουργήσει πλήρως η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ, ώστε να επιστρέφουν πρόσφυγες στην Τουρκία.

"Αλλά το κύριο μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι η στήριξη που προσφέρουμε, ως Ευρωπαίοι, δεν μένει ξεκρέμαστη, αλλά μεταφράζεται σε εφαρμογή των μέτρων στα ελληνικά νησιά τους επόμενους μήνες", υπογράμμισε.

capital.gr