Αίθουσα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
04/10/2017 13:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αίθουσα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είχα την τιμή να προτείνω μαζί με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του Ε.Λ.Κ. κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι να δοθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε χώρο ή αίθουσα του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας κορυφαίος Ευρωπαίος πολιτικός.

Διαχρονικά υπέρμαχος του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και της ευρωπαϊκής ιδέας. Ένας σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης, με σημαντική συμβολή, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, στην υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που κατέστησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα ισχυρό, δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό όργανο λήψης αποφάσεων.

Η θετική αντίδραση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι ήταν άμεση. Τιμώντας την πολιτική προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αποφάσισε να δοθεί το όνομά του σε διακεκριμένη αίθουσα του Ε.Κ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».