Άδωνις Γεωργιάδης: Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη
18/05/2018 18:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη

Όποιος είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Novartis να πάει στο δικαστήριο, υπογράμμισε ο Αδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε, ενώ μειώθηκαν τα έσοδα από το claw back.

"Μιλάμε για τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης, όποιος είναι εμπλεκόμενος σε αυτήν την ιστορία, θα πάει στο δικαστήριο", τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Εξαπέλυσε βολές κατά της πλειοψηφίας λέγοντας πως η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ασχολήθηκε "μηδέν ώρες" με τον χώρο του φαρμάκου. "Και πάνω από 20 εβδομάδες με τις υποτιθέμενες δικές μου προσλήψεις στο ΚΕΛΠΝΟ με αμοιβές από 500 ευρώ για ένα, έως οχτώ μήνες το περισσότερο. Αυτό που δεν λέτε κύριοι είναι πως επί των ημερών μας είχαμε την μεγαλύτερη μείωση στην δαπάνη του φαρμάκου. Ενώ επί των δικών σας ημερών αυξήθηκε η δαπάνη και μειώθηκαν τα έσοδα από το claw back”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην δικογραφία της Novartis λέγοντας πως "τρεις ανώνυμοι, λέω εγώ , ψευδομάρτυρες, λένε ότι πήρα εκατομμύρια. Άρα προφανώς θα πάει στη Δικαιοσύνη και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανό που λέει ότι έχει ηχογραφημένες συνομιλίες ότι του ζητάει χρήματα ο συνεργάτης του".

"Για να μη μάθει ο κόσμος ότι όλα αυτά είναι ψέματα, το γυρνάτε λέτε στο Δικαιοσύνη. Δηλαδή τι ακριβώς κάνετε; Προχθές βγήκε η απόφαση για τον Μαντέλη, μετά από 20 χρόνια. Δηλαδή τι λέτε τώρα; Ότι θα μας έχετε για 20 χρόνια υπόδικους για να μας τελειώσετε; Γιατί αναφέρεστε στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών αλλά παραλείπετε να πείτε ότι αυτό λέει πως εάν κατηγορούνται πολιτικοί οι διαδικασίες πρέπει να είναι γρήγορες και να μην καθυστερεί η έκδοση τελικής απόφασης για να είναι υπό ομηρεία οι πολιτικοί".

capital.gr