Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνω αντιπρόεδρος του Τζιτζικώστα
27/10/2015 20:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνω αντιπρόεδρος του Τζιτζικώστα

Αιχμές κατά του συνυποψήφιού του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας περί ορισμού αντιπροέδρων σε περίπτωση που εκλεγεί εκείνος αρχηγός.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά:

«Κανένας δεν μπορεί να διεκδικεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αποστασιοποιούμενος από τους αγώνες που έδωσε η ΝΔ για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Και δεν μπορεί να γίνει, διότι στις 20 Ιανουαρίου δώσαμε μια σκληρή μάχη, όσοι τη δώσαμε, για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια και να μην έρθει αυτή η λαίλαπα και η συμφορά του ΣΥΡΙΖΑ που τελικώς ήρθε. Και δεν μπορεί τώρα που δικαιώνονται όλα όσα λέγαμε τότε, γιατί εμείς τι λέγαμε τότε; Δεν προειδοποιούσαμε για όλα όσα συμβαίνουν; Όλα όσα συμβαίνουν, τα είχαμε πει».
«Δεν είπα ότι ήταν απών από τη μάχη του Ιανουαρίου (ο κ. Τζιτζικώστας), αλλά δεν ήταν εξαιρετικά παρών, υπό την έννοια ότι είχε ειδικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Αυτό όμως, είναι δικό τους θέμα. Εμένα με ενδιαφέρει το τώρα. Και όταν ακούω τον υποψήφιο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να παίρνει αποστάσεις ή να αντιμετωπίζει με μια περίσκεψη μια κυβέρνηση της ΝΔ που έδωσε τέτοια μάχη, προσχωρώντας στην ουσία στην κριτική των αντιπάλων μας, αυτό με θίγει πολιτικά και προσωπικά» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Δεν κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνω αντιπρόεδρος του κ. Τζιτζικώστα. Κατεβαίνω σε αυτή την εκλογική μάχη για να γίνω αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 27/10/2015 18:05:55

  Εύγε στο Γεωργιάδη που δεν φτύνει εκεί που τρώει. Όπως με τον Καρατζαφέρη που ενώ τον έβριζε δεν αντιδίκησε ποτέ και ομολογεί ότι του χρωστάει που έγινε γνωστός, έτσι και με το Σαμαρά δεν είναι αχάριστος όπως πολλοί άλλοι. Το ήθος είναι απαραίτητο και του το αναγνωρίζω. Ομολογεί Έλληνας και Ορθόδοξος δημόσια. Όχι μόνο στις δοξολογίες για το θεαθήναι.

 2. Ξενοφώντας avatar
  Ξενοφώντας 27/10/2015 20:10:14

  Ο Τζιτζικώστας λόγω απειρίας και ενδεχομένων διαπλοκών θα είναι μονίμως επικίνδυνος.
  Εάν δεν είναι ήδη εκβιάσιμος...
  Ο Άδωνις, επειδή κάνει ιδεολογική αντιπαράθεση και χαλάει την πρωτοκαθεδρία των αποτυχημένων αλλού ιδεών της Αριστεράς, ενοχλεί.
  Γιατί έτσι είχαν συνηθίσει οι ινστρούχτορες από το '74 και μετά.
  Πιστεύω πώς με αυτόν θα επανέλθη η Πολιτική σαν προϋπόθεση αναλύσεως των προβλημάτων και υποδείξεως προτάσεων.
  Ανήκω στην γενιά της μεταπολίτευσης, και για αυτόν τον λόγο θέλω Πολιτικά όντα, με συνείδηση Ελληνικότητος, Φιλοπατρία και αγάπη στο περιλάλητο Γένος μας.
  Όχι άχρωμους-άγευστους-άοσμους.
  Και ο Βαγγέλης κάνει αντιπαράθεση, λιγότερο ιδεολογική και περισσότερο βασισμένη στα λάθη επιλογών και τακτικών.
  Αλλά την πορεία πρέπει να την χαράζη Ιδεολογική Πυξίδα.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 27/10/2015 21:24:07

  Καθαρός λόγος, καθαρή φωνή.

  Ακόμη και ψέματα να λέει ο Άδωνις και να μην τα πιστεύει αυτά για τον Σαμαρά. Πάντως τα λέει. Τα είπε στα δύσκολα, όταν τον κοιτούσαν δύσπιστα. Δεν θα τα λέει τώρα που δικαιώθηκε;

  Ο Άδωνις συνέχισε να υποστηρίζει σαν παλαβός τον Σαμαρά ακόμη και μετά που τον έβγαλε ο Σαμαράς από υπουργό. Τον ευχαρίστησε τον Σαμαρά όταν έγινε υπουργός, τον ευχαρίστησε και όταν τον έβγαλε από υπουργό.

  Ηθικά προσόντα που τον κάνουν αδιαμφισβήτητα άξιο διάδοχο του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ.

  Τι θέλουμε δηλαδή; Να εκλεγεί ο Μεϊμαράκης;

  Να εκλεγεί ο Κυριάκος, ο πατέρας του οποίου στέρησε τον Σαμαρά από τη χώρα για 16 ολόκληρα χρόνια;

  Καλά, για τον Τζιτζικώστα δεν το συζητάμε πια.

  Όσοι θέλουν Μεϊμαράκη "θα συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ" ή Μητσοτάκη, να σηκώσουν το χέρι.

  Οι υπόλοιποι θα πάμε με τον Άδωνι.

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 28/10/2015 00:00:26

  Αθόρυβα θα πάμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Όπως κάνουμε πάντα. Χωρίς νταούλια και κλαπατσίγκανα. Εκφραστής μας ο Άδωνις. Ιδανικοί εκπρόσωποι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως πιστοί οπαδοί...

 5. Schuppen avatar
  Schuppen 28/10/2015 04:50:49

  Ο Άδωνις βγαίνει μπροστά, είναι ειλικρινής, δεν πέφτει ούτε στήνει παγίδες παιχνιδιών κάτω από το τραπέζι. Βασίζεται στα πιστεύω του και στις απόψεις του, πάντα σωστά τεκμηριωμένες είτε συμφωνεί κανείς μαζί του είτε όχι. Φτιάχνει ηγετικό προφίλ προσπαθώντας να πείσει και όχι να κοροϊδεύσει. Ναι, είναι φωνακλάς και λίγο υπερβολικός κάποιες φορές. Αλλά είναι ο μόνος από τους τέσσερις που ξεχωρίζει, και μέσα στο κόμμα και στην κοινωνία γιατί είναι γνήσιος.

 6. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 28/10/2015 08:35:05

  Δεν θα μείνω στον Άδωνη αλλά θέλετε για πρόεδρο του κόμματος έναν άνθρωπο αμετροεπή που παρέδωσε την προεδρία της βουλής με ανθοδέσμη και με ασπασμό στην Κωνσταντοπούλου? δε λέω πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο πρωτόκολλο αλλά ρε φίλε όχι και έτσι σε ψεύτες που κατέλαβαν την εξουσία με ουσιαστικό πραξικόπημα ψεύδους αλλά και στόχο αλλαγής του πολιτεύματος δεν ξεχνώ !
  όσο για το Τζιτζικώστα δεν είναι τίποτε άλλο από συνέχεια της οικογενειοκρατίας στο κόμμα πέραν από το ότι δεν έχει αγωνιστεί για την επιβίωση της χώρας στα τελευταία 5 χρόνια άρα είναι και άπειρος σε συνάρτηση με τα προβλήματα και από ότι βλέπω θέλει να μένει εκτός της πραγματικότητας για να μην επιβαρύνεται πολιτικά
  ο Μητσοτάκης είναι άξιος αλλά δυστυχώς για αυτόν έχει προαχθεί στο κόμμα λόγω ονόματος και αυτό είναι ένα μεγάλο handicap για την απήχηση του στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

 7. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 28/10/2015 09:51:45

  Ευγε στο ρεπορτάζ, εύγε και στον Αδωνι. Που έχει ήθος και έχει γνώσεις με ό,τι ασχοληθεί. Επιπλέον το φωνάζω πάντα. ΄Εχει τον κοινόν νουν, που είχε και ο Σαμαράς. Αυτό θέλουμε.

 8. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 28/10/2015 11:46:09

  Απο την πρώτη στιγμή λέω και φωνάζω ,τέρμα στο κόμμα που έχει τους κληρονόμους του .Είμαστε οι πολλοί και δικαιούμαστε μια ΑΛΛΑΓΗ .Ναι στις ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ οχι στις ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Να γίνει η ΝΔ κόμμα αρχών και αξιών όπως εμείς οι ΠΟΛΛΟΙ φωνάζουμε .Φτιάξτε επιτέλους ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας ,που θα περιλαμβάνει όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας ,παρουσιάστε το σε συνέδρια ,ημερίδες ,ενημερώστε το ΛΑΟ και ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί για να ξαναδημιουργήσουμε την παράταξη της ΔΗΜΟΥΡΓΙΑΣ ,των ΑΞΙΩΝ των ΚΑΝΟΝΩΝ και της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

 9. Ηλίας Θεοχάρης avatar
  Ηλίας Θεοχάρης 28/10/2015 17:48:11

  θα ήθελα να πιστέψω τον κ Γεωργιάδη αλλά δυστυχώς στο παρελθόν έχει δήξει δήγματα ''κολοτουμπισμού''. Προς το παρόν ας δώσει τη μάχη του ως υποψήφιος πρόεδρος και βλέπουμε για την επόμενη μέρα.

 10. λαέρτης avatar
  λαέρτης 29/10/2015 02:40:43

  αν θέλουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να επιβραβεύσουμε τους ... γραφικούς που πάλεψαν ΜΟΝΟΙ τους απέναντι στη λάσπη και στο Λάκη , τότε που μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες και για τεσσάρες οφείλουμε να αποβάλουμε την ενοχή και να ακολουθήσουμε τη λογική και την αλήθεια μέσα από το πρίσμα της ιδεολογίας κάτω από το οποίο η Ελλάδα μεγαλούργησε. Η Ελλάδα του 40, του 50 , του 60 , η Ελλάδα της ΕΟΚ η Ελλάδα που δεν έγινε ποτέ Αλβανία γιατί τιμούσε πάντα τον Σταυρό, τη Σημαία και την οικογένεια . Που όριζε ως αγαθό την τάξη , την εργασία και το φιλότιμο. Που ηταν έτοιμη να πολεμήσει για τις εστίες της. Που δεν είχε διάφορα είδη μίσους αλλά συμπόνοια κι έδινε κουράγια. Που την αηδίαζε η υποκρισία , η ρουφιανιά και ο ντιντιδισμός της αναξιοκρατίας. Που δεν κατέκρινε τον βιοπαλαιστή και τον φτωχό αλλά τον απατεώνα και τον τεμπέλη. Κι ας είχε και κουσούρια... Άλλωστε ποιος λαός δεν έχει? ποιος άνθρωπος δεν έχει?
  Μετά από όλα δε θα πω όνομα αλλά είμαι σίγουρος ποιον αξίζει να ψηφίσω κι ας κάνω λάθος!

 11. Νικήτας avatar
  Νικήτας 29/10/2015 09:18:32

  O Άδωνης - σημειώνω πως είναι ο μόνος που αναφερόμαστε σε αυτόν με το μικρό του - μπορεί να κάνει λάθη ενίοτε και ακρότητες αλλά τον διακρίνει πάθος. Και οι μάχες δίνονται απο παθιασμένους. Ακόμα είναι απο τους λίγους σύγχρονους πολιτικούς που μιλάει κατανοητά. Ούτε αυτό που λέμε ξύλινα ούτε με πολιτικαντισμούς. Επειδή τέλος είναι πιό κοντά απο όλους στον πραγματικό έλληνα θεωρώ πως μπορεί να τον εκφράσει . Δηλώνει πίστη στα Ιερά και Όσια της Πατρίδος , είναι νέος και έχει την οξυδέρκεια να επιλλέξει τους ικανούς στην περίπτωση που ηγηθεί της παράταξης και κάποτε της χώρας. Αρκεί κατά την αποψή μου να εξακολουθεί να εκφράζεται απλά , κατανοητά χωρίς περιτά ξεσπάσματα και κυρίως ενωτικά.
  Το ενωτικά θα μας απασχολήσει πάρα πολύ στο άμεσο μέλλον και είναι ο κάβος που πρέπει να περάσουμε πρίν πιάσουμε λιμάνι.

  Του εύχομαι καλή επιτυχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.