«Αδειάζει» Τσίπρα ο Καμμένος;
09/03/2018 15:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αδειάζει» Τσίπρα ο Καμμένος;

Κι εκεί που αγνοείτο η τύχη του ακομβίωτου στρατάρχη ξαφνικά εμφανίστηκε.

Όχι μόνο εμφανίστηκε αλλά επί της ουσίας... άδειασε τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Βουκουρέστι, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ομήρους των Τούρκων και ζήτησε τη στήριξη του ρουμάνου υπουργού Άμυνας για την αποφυλάκισή τους.

«Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών» , δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για σαφή διαφοροποίηση από τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, όπου μετά από ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ποιο λόγο δεν επικοινωνεί με τον Έρντογαν για την απελευθέρωση των στρατιωτικών, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας ότι δεν πρέπει να μετατρέψουμε ένα σύνηθες επεισόδιο σε μέγα ζήτημα που μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες.

Και ρωτάμε τον κύριο Τσίπρα: Συμφωνεί ή διαφωνεί με τον Καμμένο;

Εφόσον συμφωνεί το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει, αφού ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και τον Μητσοτάκη, είναι να πάρει πάραυτα τον Ερντογάν τηλέφωνο απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση των στρατιωτικών.

Εάν διαφωνεί θα πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του Καμμένου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Τόσο απλή είναι η κατάσταση.

Έχει περάσει μια εβδομάδα από την εμπλοκή στον Έβρο και αντί να ξεσηκώσουν την υφήλιο για να έρθουν πίσω τα παιδιά μας, αναλώνονται σε διπλωματικούς χειρισμούς αφήνοντας στο έλεος του θεού τα δύο παλικάρια.

Κι αντί η κυβέρνηση να είναι ενωμένη σαν γροθιά με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, εμφανίζεται τώρα σαν σκορποχώρι.

Αποδεικνύεται περίτρανα η αδυναμία τους να χειριστούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αν διέθετε ίχνος ευθιξίας ο πρωθυπουργός, όπως μας είπε χθες, θα είχε ήδη παραιτηθεί.

Έλεος, με την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας δεν παίζουν.